Κόσμος

Τουρκία: Απίστευτη ιστορία παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης – Την πάντρεψαν 6 ετών και ο «γαμπρός» τη βίαζε καθημερινά

Ο «σύζυγος», όπως αναφέρεται στην καταγγελία ήταν μαθητής του πατέρα της νεαρής – ήταν στην αίρεση «İsmailağa»- και γείτονάς του.
Ακούστε το άρθρο

Μια αδιανόητη ιστορία που δεν τη χωράει ανθρώπινος νους ήρθε στο φως της δημοσιότητας στην Τουρκία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Bir Gun, μια νεαρή κοπέλα 24 ετών σήμερα, κατήγγειλε τον ιμάμη πατέρα της πως την πάντρεψε με έναν 29χρονο άνδρα όταν εκείνη ήταν στην ηλικία των 6 ετών.

Ο «σύζυγος», όπως αναφέρεται στην καταγγελία ήταν μαθητής του πατέρα της νεαρής – ήταν στην αίρεση «İsmailağa»- και γείτονάς του.

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, ο 29χρονος φέρεται να την κακοποιούσε σεξουαλικά καθημερινά τονίζοντας της πως ήταν απλά ένα… παιχνίδι.

Η νεαρή γυναίκα κατάφερε να βρει τη δύναμη και να υποβάλλει μήνυση μόλις το 2020. Όπως αναφέρει στην καταγγελία της, το 2012, όταν ήταν 14 ετών, η μητέρα της της την πήγε στο νοσοκομείο εξαιτίας ανωμαλιών που είχε παρουσιάσει η έμμηνος ρύση της.

Προκειμένου να μην κινήσουν υποψίες στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, τόσο η ανήλικη όσο και η μητέρα της, ανέφεραν στο νοσοκομείο πως το παιδί ήταν 17 ετών και είχε παντρευτεί με δική της πρωτοβουλία. Ο γιατρός όμως συνειδητοποίησε ότι το κορίτσι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά και κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία.

Χρόνια αργότερα, η κοπέλα είπε στη δήλωσή της: «Έκλαψα. Ο Καντίρ είπε ότι είμαστε παντρεμένοι όπως ήταν παντρεμένοι η μαμά και ο μπαμπάς μου. Είπε: “Είσαι η γυναίκα μου, είμαι ο άντρας σου”. Είπε: “Οι παντρεμένοι παίζουν τέτοια παιχνίδια, αλλά αυτό το παιχνίδι δεν λέγεται σε κανέναν”. Η μαμά και ο μπαμπάς μου αποκαλούσαν τον Καντίρ “γαμπρό μου”».

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, η μητέρα της είχε αρχικά αντιρρήσεις. Ο πατέρας καταγγέλλεται ότι έστελνε την κόρη του στο διαμέρισμα του 29χρονου Καντίρ Ιστεκλί, όταν η σύζυγός του δεν ήταν στο σπίτι και εκεί βίωνε επανειλημμένως την σεξουαλική κακοποίηση.

Πότε κατάλαβε ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά

Η 24χρονη έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί όταν ήταν 17 ετών και μέχρι τότε δεν είχε συνειδητοποιήσει πως είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά.

Μια μέρα άκουσε μια ραδιοφωνική εκπομπή για τα νεαρά κορίτσια που παντρεύονται. Τότε συνειδητοποίησε ότι αυτό που είχε βιώσει δεν ήταν παιχνίδι και ότι είχε υποστεί τη σεξουαλική κακοποίηση καθ’ όλη την παιδική της ηλικία.

Παρ’ όλα αυτά δεν είχε τη δύναμη να πάει κόντρα στα «έθιμα» της οικογένειάς της. Όταν έγινε 18 ετών, παντρεύτηκε και επίσημα. Διηγήθηκε τις εμπειρίες της σε μια γυναίκα που γνώρισε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από λογαριασμό που χρησιμοποιούσε κρυφά. Η γυναίκα τής είπε να καταγράψει τη συνομιλία της με τον σύζυγό της και να υποβάλει καταγγελία.

Και αυτό ακριβώς έκανε…

Σύζυγος, πατέρας και μητέρα κλήθηκαν σε καταθέσεις και ισχυρίστηκαν πως ο αρραβώνας της κόρης τους με τον «γαμπρό» έγινε όταν η νεαρή ήταν 16 ετών και ο γάμος όταν ήταν 17 ετών και όχι σε ηλικία 6 ετών και πως ουδέποτε είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά.

Δέκα χρόνια μετά την πρώτη καταγγελία, το 2022, το κατηγορητήριο της εισαγγελίας δικαίωσε την κακοποιημένη κοπέλα, αναφέροντας ότι υπήρξε σεξουαλική κακοποίηση και ότι το αδίκημα της σεξουαλικής κακοποίησης της κοπέλας έχει διαπραχθεί επανειλημμένα.

Όλη η επικαιρότητα