Κόσμος

Τουρκία: Ισχυρή έκρηξη σε σταθμό λεωφορείων, με πολλούς νεκρούς και τραυματίες

tourkia.jpg
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 27 τραυματίες – Ο δράστης πλησιάσε με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο το όχημα

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή της και 27 τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σε σταθμό λεωφορείων στο Ντιγιάρμπακιρ της Τουρκίας.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες καμικάζι αυτοκτονίας που επέβαινε σε όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά, πλησίασε λεωφορείο που μετέφερε άνδρες των ειδικών δυνάμεων των τουρκικών αρχών.

Στη συνέχεια και ενώ το μεταγωγικό διερχόταν από τον σταθμό, ο βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά με αποτέλεσμα να σημειωθεί ισχυρή έκρηξη που σκόρπισε το θάνατο, ενώ από τη σφοδρότητά της έσπασαν ακόμα και παράθυρα σε παρακείμενα κτίρια.

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα που μετέφεραν τους τραυματίες σε νοσοκομείο της περιοχής, ενώ επισημαίνεται πώς ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγονται τέσσερις αστυνομικοί. Την ίδια ώρα, ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχουν 14 αστυνομικοί και τουλάχιστον εννέα πολίτες. 

Υπενθυμίζεται πως η περιοχή Ντιγιάρμπακιρ αποτελεί προπύργιο υποστηρικτών του Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK), αν και προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης από καμία οργάνωση. 

Λίγη ώρα μετά το φονικό περιστατικό, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε την επίθεση λέγοντας πως «η τρομοκρατία δείχνει το άσχημο πρόσωπό της».

Την περασμένη Δευτέρα, ο Ερντογάν ανακοίνωσε πως οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν σκοτώσει 5.359 Κούρδους μαχητές από τον περασμένο Ιούλιο, έπειτα από τον τερματισμό της εκεχειρίας του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Ο Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, διευκρίνισε πως στο ίδιο διάστημα έχασαν τη ζωή τους 335 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας και 285 πολίτες.

«Φτιάξαμε το έδαφος της χώρας μας με αίμα των μαρτύρων μας εδώ και χίλια χρόνια. αν θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε εδώ, πρέπει να πληρώσουμε το τίμημα», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

 
Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα