Πολιτική

Τουρκικά ΜΜΕ: Προκάλεσε μεγάλο φόβο στους Έλληνες ο χάρτης που παρουσιάστηκε από τον Μπαχτσελί

Οι νέες προκλήσεις της Τουρκίας φτάνουν να διεκδικούν ακόμα και την Κρήτη, όπως απεικονίζεται στον χάρτη με τον οποίο φωτογραφήθηκε ο Μπαχτσελί.
Ακούστε το άρθρο

Το παραλήρημα της Άγκυρας για την κυριαρχία των ελληνικών νησιών συνεχίζεται αμείωτο. Τις τελευταίες ημέρες την σκυτάλη των προκλήσεων από τον Ταγίπ Ερντογάν έχει πάρει ο κυβερνητικός του εταίρος Ντεβλέτ Μπαχτσελί και φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης.

Οι νέες προκλήσεις της Τουρκίας φτάνουν να διεκδικούν ακόμα και την Κρήτη, όπως απεικονίζεται στον χάρτη με τον οποίο φωτογραφήθηκε ο Μπαχτσελί.

Προ των πολιτικών ευθυνών του θέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Ταγίπ Ερντογάν, καλώντας τον να πάρει ξεκάθαρη θέση και να δηλώσει αν υιοθετεί ή όχι την πρόκληση του εταίρου του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος εμφανίστηκε να παραλαμβάνει από τους Γκρίζους Λύκους πίνακα με χάρτη, που εμφανίζει το μισό Αιγαίο και την Κρήτη να ανήκουν στην Τουρκία. Όπως αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Προσέξτε καλά αυτόν τον χάρτη. Κρήτη, Ρόδος, Λέσβος, Χίος, Σάμος, όλα αυτά τα νησιά προσαρτημένα στην Τουρκία. Ένα παραλήρημα από τους εξτρεμιστές ή η επίσημη πολιτική της Τουρκίας; Ακόμη μία πρόκληση ή ο πραγματικός στόχος; Ο πρόεδρος Ερντογάν οφείλει να ξεκαθαρίσει την θέση του απέναντι στις γελοιότητες του μικρότερου κυβερνητικού του εταίρου».

«Ο χάρτης μας που δώσαμε για δώρο στον αρχηγό μας προκάλεσε μεγάλο φόβο στους Έλληνες»

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Αριάνα Φερεντίνου, ο Ερντογάν βρίσκεται σε πολύ έντονη διπλωματική δραστηριότητα. Λόγω μπαϊραμιού ο τούρκος πρόεδρος για 2-3 μέρες δεν έκανε δηλώσεις. Το βράδυ της Δευτέρας (11/7) μίλησε μόνο με τον Ζελένσκι και με τον Πούτιν. Μετά το τέλος της αργίας θέλει να ενεργοποιήσει την ιστορία με τον επισιτιστικό διάδρομο.

«Η εφημερίδα των ακροδεξιών, δηλαδή του Μπαχτσελί, έχει σήμερα όλο το πρωτοσέλιδό της αφιερωμένο στην υπόθεση του χάρτη, και μάλιστα ο αρθρογράφος που υπογράφει το σχετικό άρθρο λέει ότι «ο χάρτης μας που δώσαμε για δώρο στον αρχηγό μας προκάλεσε μεγάλο φόβο στους Έλληνες». Στη συνέχεια αναφέρει ότι «Ο πρόεδρος Ερντογάν πρέπει να υιοθετήσει μία καθαρή στάση». Δηλαδή, αναφέρει η Αριάνα Φερεντίνου, το μήνυμα δεν είναι μόνο προς την Ελλάδα αλλά και προς τον Ταγίπ Ερντογάν.

Όλη η επικαιρότητα