Ηλεία

Τραγανό δήμου Πηνειού: Ξέσπασε «πόλεμος» για τα τέλη αποχέτευσης

Ακούστε το άρθρο

Αναβρασμός επικρατεί από προχθές στο Τραγανό του δήμου Πηνειού, μετά τα ειδοποιητήρια που έλαβαν οι πολίτες οι οποίοι έχουν συνδέσει τις οικίες τους με το δίκτυο του Βιολογικού καθαρισμού Λεχαινών- Ανδραβίδας- Τραγανού.

Οι πολίτες κάνουν λόγο για ‘τσουχτερά’ ποσά και άμεση ήταν η αντίδραση των δύο δημοτικών συμβούλων του δήμου Πηνειού κ. Αντώνη Αποστολόπουλου και Διονύση Γεωργόπουλου, οι οποίοι είναι και μέλη του Συνδέσμου Αποχέτευσης ‘Ηρακλής’ (Ο Σύνδεσμος έχει την αρμοδιότητα για την λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού).

Αίτημα για μείωση πάγιου τέλους

Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι υπέβαλαν αίτηση με την οποία ζητούν την έκτακτη σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου ‘Ηρακλής’ με θέμα συζήτησης: «Μείωση του πάγιου τέλους αποχέτευσης’, γιατί θεωρούν άδικη την απόφαση για την πόλη του Τραγανού αφενός και αφετέρου θέτουν και το θέμα του πάγιου τέλους που έχει επιβληθεί για τις αποθήκες. Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι χαρακτηρίζουν απαράδεκτο το γεγονός ότι καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες και για τις αποθήκες.

Οι δύο σύμβουλοι υποστηρίζουν ότι ενώ οι πολίτες έχουν πληρώσει κανονικά το τέλος σύνδεσης με τον βιολογικό καθαρισμό, τώρα καλούνται στο Τραγανό να πληρώσουν υπέρογκα ποσά, την στιγμή που τα αντίστοιχα τέλη για τις περιοχές της Ανδραβίδας και των Λεχαινών είναι μικρότερα!

Τόσο ο κ. Αποστολόπουλος όσο και ο κ. Γεωργόπουλος, καλούν τους πολίτες του Τραγανού να μην πληρώσουν τους λογαριασμούς τους μέχρι να λυθεί το ζήτημα.

«Είναι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων»

Στο αίτημά τους υπήρξε άμεση ανταπόκριση και χθες ο πρόεδρος του Συνδέσμου ‘Ηρακλής’ κ. Διονύσης Μάλιαρης αποφάσισε την σύγκληση συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου για την ερχόμενη Παρασκευή 3 Αυγούστου στις 9:30 το πρωί στο πρώην Δημαρχείο Ανδραβίδας.

Ο ίδιος ερωτηθείς από την ‘Π’ για το θέμα, ξεκαθάρισε ότι τα τέλη που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες στο Τραγανό, αλλά και στην Ανδραβίδα και τα Λεχαινά, δεν τα αποφάσισε αυθαίρετα ο Σύνδεσμος, αλλά έχουν προηγηθεί σχετικές αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Πηνειού και Ανδραβίδας- Κυλλήνης.

Ο κ. Μάλιαρης υποστηρίζει ότι τα τέλη εκδόθηκαν με βάση τους συντελεστές που ισχύουν για την ύδρευση.

«Εμείς δεν έχουμε καμία δικαιοδοσία να αλλάζουμε τιμές. Εμείς κινούμαστε βάσει των αποφάσεων που είχαν λάβει τα Δημοτικά Συμβούλια και λυπάμαι πολύ που ορισμένοι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι δεν είναι ενημερωμένοι όπως θα έπρεπε…» σχολίασε ο κ. Μάλιαρης.

Αναφορικά με τους συντελεστές που ισχύουν ανά πόλη, έκανε γνωστό ότι στην πόλη της Ανδραβίδας ο συντελεστής είναι στα 0,35 ευρώ μέχρι 80 κυβικά και από 80 και άνω ανεβαίνει στα 0,50 ευρώ, για τα Λεχαινά είναι στα 0,29 έως 50 κυβικά και μετά ανεβαίνει στα 0,35 και για το Τραγανό ο συντελεστής είναι στα 0,37 ευρώ, βάσει των αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων.

Όλη η επικαιρότητα