Ηλεία

Τραγανό: «Έφυγε» ο μπάρπα-Νίκος σε ηλικία 91 ετών – Ο ευφυής επιχειρηματίας που βοηθούσε τους πάντες

Ακούστε το άρθρο

Ο άνθρωπος που εκπροσωπούσε την υγιή επιχειρηματικότητα του περασμένου αιώνα στο Τραγανό «έφυγε» πλήρης ημερών σε ηλικία 91 ετών.

Ο Νικόλαος Κυπριώτης υπήρξε ιδρυτής της επιτυχημένης ομώνυμης βιοτεχνίας τουρσιών στο Τραγανό με εξαγωγική δραστηριότητα που σήμερα έχει περάσει στα χέρια ενός εκ των δύο άξιων γιών του του Παναγιώτη. Ο Διονύσης Κυπριώτης ακολούθησε τον δρόμο της Παιδαγωγικής και σήμερα είναι διευθυντής στο δημοτικό σχολείο Τραγανού.

Ο μπάρμπα-Νικόλας όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι του, ήταν ανθρωπος που βοηθούσε τους συμπολίτες του, άνθρωπος που με κάθε τρόπο στήριζε το Τραγανό τον τόπο που αγάπησε.

Σήμερα το μεσημέρι θα τελεστεί στο ιερό ναό του Αγ. Νικολάου η εξόδιος Ακολουθία και από εκεί θα τον αποχαιρετήσουν η σύζυγός του κ. Άννα τα δύο παιδιά του με τις συζύγους τους και τα πέντε παιδιά τους.

Ο Αναστάσιος Ξιμητούλιας έγραφε χθες στο facebook: «Ο  Μπάρμπα Νίκος μας άφησε χρόνους . Ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους και άξιους εργοστασιάρχες που έδωσε ψωμί σε πολλές οικογένειες στο Τραγανό και όχι μόνο. Κατάφερε και άφησε εργατικούς και άξιους κληρονόμους και συνεχιστές του έργου του, τα τίμια και καλά παιδιά του. Εγώ σαν Τάσος τους χρωστάω μεγάλη ευγνωμοσύνη γιατί με βοήθησε αυτός και τα παιδιά του σε δύσκολες στιγμές που αν δεν ήταν ο Μπάρμπα Νίκος άγνωστο που θα κατέληγα. Πρόσφερε πολλά στην κοινωνία και η προσφορά συνεχίζεται από τα τέκνα του. Καλό παράδεισο θείε Νίκο! Η ανταμοιβή σου σε περιμένει στους ουρανούς».

H εφημερίδα «Πατρίς» εκφράζει στην οικογένεια του θανόντος τα θερμά της συλλυπητήρια

Όλη η επικαιρότητα