Φτιάχνουμε το πιο τραγανό κοτόπουλο με κρούστα από κορν φλέικς και το συνοδεύουμε με σπιτικό πουρέ πατάτας που του ταιριάζει πολύ.
Υλικά
Μερίδες: 4
Για το κοτόπουλο
4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
2 φλιτζάνια κορν φλέικς
2 αυγά
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λίγη μουστάρδα
αλάτι, μαύρο πιπέρι
λίγη καπνιστή πάπρικα
Για τον πουρέ
1 κιλό πατάτες καθαρισμένες, σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο, ολόκληρη
1/2 κρεμμύδι
375 ml γάλα φρέσκο
45 γρ. βούτυρο
30 ml ε.π. ελαιόλαδο
1 ½ κουτ. γλυκού αλάτι
80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
¼ ή ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
λίγο σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Κοτόπουλο: Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες και τους ρίχνουμε αλάτι και πάπρικα. Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά και τη μουστάρδα και τα ανακατεύουμε καλά. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα κορν φλέικς αφού τα έχουμε σπάσει σε μικρά κομματάκια. Μετά περνάμε το κοτόπουλο από το αλεύρι, στη συνέχεια από τα αυγά και τέλος από τα κορν φλέικς.
Βήμα 2
Τα τοποθετούμε σε ένα ρηχό ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25΄ περίπου. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τον πουρέ.
Βήμα 3
Πουρές: Βάζουμε τις πατάτες, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε μία κατσαρόλα με κρύο νερό και τα φέρνουμε σε βράση. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία ώστε να σιγοβράζει και μαγειρεύουμε μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν και να τρυπιούνται εύκολα με ένα πιρούνι.
Βήμα 4
Βάζουμε το γάλα, το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε μέχρι το βούτυρο να λιώσει και το μείγμα να αχνίσει. Το κρατάμε ζεστό μέχρι να το προσθέσουμε στις πατάτες. Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε πολύ καλά και βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας. Ανακατεύουμε απαλά για 1΄-2´ μέχρι οι πατάτες να στεγνώσουν εντελώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τις περνάμε από μία πρέσα για πουρέ.
Βήμα 5
Προσθέτουμε την παρμεζάνα και το μείγμα με το γάλα σταδιακά και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το γάλα μέχρι να πάρει την υφή που θέλουμε.
Βήμα 6
Σερβίρουμε με το κοτόπουλο, με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι.
Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφία: Studio LM
Πηγή: olivemagazine.gr