Ηλεία

Τραγανό: Βρέθηκε χρεωμένος για… αδήλωτα (όπως ισχυρίζεται τετραγωνικά)!

Να δοθούν πλήρη στοιχεία οφειλής ΤΑΠ από τον δήμο, ζητά ο κάτοικος του Τραγανού, που αρνείται να πληρώσει το ποσό των 1.060 ευρώ χωρίς να γνωρίζει τι αφορά η οφειλή του.
Ακούστε το άρθρο

Χρεωμένος για αδήλωτα τετραγωνικά στο ΤΑΠ, βρέθηκε πολίτης από την περιοχή του Τραγανού, που ανακάλυψε, ύστερα από επικοινωνία με τον δήμο Πηνειού, ότι χρωστά το ποσό των 1.060 ευρώ, ως οφειλή ΤΑΠ, ένα ποσό που δεν γνώριζε ποτέ ότι οφείλει.

Ο Δημήτρης Κολότσης, από το Τραγανό, χρειάστηκε προ μηνών να κάνει αλλαγή στον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας σε παλιά επιχείρηση που είχε και έτσι συγκέντρωσε τα δικαιολογητικά προκειμένου να τα καταθέσει στον φάκελο του παρόχου. Ωστόσο, μόλις πήγε στον δήμο Πηνειού, για να λάβει βεβαίωση ότι δεν έχει οφειλές στο ΤΑΠ, ο αρμόδιος υπάλληλος του είπε πως χρωστά το ποσό των 1060 ευρώ, χρήματα τα οποία πρέπει να πληρωθούν για να προχωρήσει η διαδικασία και να μπορέσει να λάβει την βεβαίωση μη οφειλής.

Όπως ανέφερε στην εφ. Πατρίς ο ξυλουργός από το Τραγανό, δεν έχει καμία οφειλή σε καμία δημόσια ή δημοτική υπηρεσία, καθώς όλα τα χρόνια πληρώνει κανονικά τα δημοτικά τέλη και τους φόρους, όπως και την ύδρευση και την ενέργεια. Μάλιστα, αποκαλύπτει, ότι ο δήμος δεν του δίνει εγγράφως τα ποσά και τα χρόνια που χρωστά παρά μόνο του ζητά το ποσό των 1.060 ευρώ χωρίς καμία άλλη ενημέρωση, μια υπόθεση που έχει τραβήξει τουλάχιστο 8 μήνες χωρίς μέχρι σήμερα να έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

«Πήγα στον ΔΕΔΔΗΕ για να κάνω την αλλαγή του τιμολογίου και μου ζήτησε να πάρω χαρτί από ηλεκτρολόγο και να πάρω χαρτί από τον δήμο ότι δεν χρωστάω. Πήγα στον δήμο και μου είπε ότι δεν μου δίνει χαρτί και ότι χρωστάω. Ζήτησα λοιπόν από τον δήμο να μου βγάλει όλα τα χρωστούμενα ποσά και να μου δώσει το έγγραφο για να δω τι ακριβώς πρέπει να πληρώσω. Αλλά δεν μου δίνουν χαρτί για τα ποσά που οφείλω αλλά μου ζητούν να τους δώσω 1.060 ευρώ χωρίς καμία ενημέρωση. Έχω βρεθεί σε αδιέξοδο γιατί αν δεν πάρω το χαρτί από το ΤΑΠ δεν μπορώ να προχωρήσω στην αλλαγή τιμολογίου. Και ταλαιπωρούμε 8 περίπου μήνες. Έχω πάρει το χαρτί από τον ηλεκτρολόγο αλλά δεν μου δίνει ο δήμος το χαρτί για να προχωρήσω στην διαδικασία και να αλλάξω το ρεύμα μου», αναφέρει ο Δημήτρης Κολότσης.

«Έχω πληρώσει και πληρώνω κανονικά»

Ο Δημήτρης Κολότσης, μιλώντας στην εφ. Πατρίς, για το συγκεκριμένο ζήτημα, τόνισε ότι έχει πληρώσει και πληρώνει κανονικά τα τέλη και τους φόρους που ισχύουν ενώ μέχρι σήμερα δεν είχε λάβει καμία ενημέρωση για οφειλή. Εξηγεί δε, ότι εκείνο που τον έχει αγανακτήσει είναι το γεγονός ότι η αρμόδια υπηρεσία ΤΑΠ, δεν του δίνει εγγράφως στοιχεία οφειλής αλλά αντιθέτως λαμβάνει προφορικές ενημερώσεις ότι πρέπει να πληρώσει το ποσό των 1.060 ευρώ.

«Από την περσινή χρονιά έχω ζητήσει να λάβω το χαρτί του ΤΑΠ αλλά δεν μπορώ να το πάρω. Έχω ρωτήσει στην κοινότητα Τραγανού και μου λένε πως δεν χρωστάω τίποτα. Ρωτάω την εταιρεία ρεύματος και απαντά ότι δεν χρωστώ τίποτα. Ρωτώ το λογιστήριό μου και μου απαντά ότι είναι όλα δηλωμένα κανονικά. Λοιπόν θα ήθελα να ξέρω ποια είναι τα χρήματα που χρωστώ και από ποιο λογαριασμό βγαίνουν. Και γιατί δεν μου δίνουν ανάλυση λογαριασμού για να γνωρίζω; Από τον πρώην δήμο Τραγανού δεν έχω πάρει καμία ειδοποίηση ότι έχω οφειλή στον δήμο και από τον δήμο Πηνειού δεν έχω καμία ειδοποίηση ότι χρωστώ. Και αναρωτιέμαι πώς φορολογούμαι στον δήμο Πηνειού», τονίζει.

Η απάντηση του δήμου

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου Πηνειού, στην εφ. Πατρίς, το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι ο Δημήτρης Κολότσης, δεν έχει δηλώσει τα τετραγωνικά μέτρα του οικοπέδου που βρίσκεται η παλιά επιχείρησή του, για την οποία θέλει τώρα να κάνει την αλλαγή τιμολογίου στον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχει συγκεντρωθεί ένα ποσό οφειλής ενώ ο αρμόδιος υπάλληλος του ΤΑΠ, τον συμβούλεψε πως για να μην μπει στην διαδικασία να πληρώσει το ποσό που απαιτείται να προχωρήσει στην σωστή δήλωση τετραγωνικών στην πλατφόρμα δήλωσης διόρθωσης τετραγωνικών μέτρων ακινήτων, κάτι το οποίο αρνείται καθώς ο ίδιος δηλώνει πως δεν έχει κανένα χρέος και πως σύμφωνα με το Ε9 όλα τα τετραγωνικά έχουν δηλωθεί κανονικά.

Όλη η επικαιρότητα