Πελοπόννησος

Τραγικές καταστάσεις στο ΕΚΑΒ Αργολίδας – Από τα 8 ασθενοφόρα λειτουργούν μόλις τα 3

Αδιανόητες καταστάσεις έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στην Αργολίδα καθώς από τον στόλο των 8 παλαιών και νέων ασθενοφόρων που διαθέτει το ΕΚΑΒ στο νομό λειτουργούν μόλις 3 ασθενοφόρα.

Πέντε ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας από μηχανικές βλάβες και λόγω του ότι δεν υπάρχει σύμβαση με συνεργείο δεν μπορούν να επισκευαστούν με συνέπεια τα περιστατικά να εξυπηρετούνται από μόλις τρία ασθενοφόρα και από τα οποία το ένα στο Λυγουριό.

Κατά συνέπεια οι περιοχές Ναυπλίου και Άργους έχουν μόνο δυο ασθενοφόρα και ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί πως αν τύχει το ένα από τα δυο να κάνει διακομιδή ασθενούς στην Αθήνα, μένει ένα
ασθενοφόρο να καλύψει την τεράστια περιοχή Άργους και Ναυπλίου.

Επίσης εκτός λειτουργίας έχει τεθεί και το ασθενοφόρο του Κρανιδίου από μηχανική βλάβη και η περιοχή εξυπηρετείται από δανικό ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Γαλατά.

Κωμικοτραγικές καταστάσεις ισχύουν και για το προσωπικό καθώς υπάρχουν ελλείψεις και σε διασώστες του ΕΚΑΒ.

Όλα αυτά συνθέτουν την αδιανόητη κατάσταση που επικρατεί στο ΕΚΑΒ Αργολίδας σήμερα, που έχει τεράστιες ανάγκες και η παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες επαφίεται μόνο στην τύχη, και στην επίκληση προς τον θεό,  μην γίνει κανένα κακό…

via

Όλη η επικαιρότητα