Categories: Ελλάδα

Τράγκας: Τι θα συμβεί μετά τη δέσμευση της… μυθικής περιουσίας του

Share

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις όσον αφορά στις έρευνες για την περιουσία του Γιώργου Τράγκα, μετά και τη δέσμευση του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων και των τραπεζικών καταθέσεων που διατηρούσε τόσο ατομικά όσο και με τη σύζυγό του Μαρία Καρρά.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων αποτιμάται σε πάνω από 100 εκατ. ευρώ.

Ο oικονομικός εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκας μελετά το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), άνω των 60 σελίδων, βάσει του οποίου έγινε η δέσμευση της περιουσίας.

Στην κυριότητα εμπλέκεται και η σύζυγος του εκλιπόντος δημοσιογράφου Μαρία Καρρά, η οποία διαθέτει κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς, ενώ συμμετείχε ως μέτοχος στις επιχειρήσεις τους.

Εμπλεκόμενα πρόσωπα, που έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο των αρχών, φέρονται 3 με 4 στενοί συνεργάτες, οι οποίοι μετείχαν τόσο στην επιχειρηματική δραστηριότητα του Γιώργου Τράγκα όσο και στη μεσολάβηση και διευκόλυνση της διακίνησης μεγάλων χρηματικών ποσών και την αγορά ακινήτων κλπ.

Τα ακίνητα και οι καταθέσεις

Από τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, η περιουσία του Γιώργου Τράγκα περιλαμβάνει 17 ακίνητα, καταθέσεις σε θυρίδες του Μονακό και αυτοκίνητα. Δύο από τα ακίνητα βρίσκονται στη Μύκονο, δύο στην Πολιτεία, τέσσερα στο Μονακό, ένα στο Παρίσι, ένα στο Σεν Τροπέ.

Επίσης, ο δημοσιογράφος είχε διαμερίσματα στην Ουάσινγκτον, στο Μπέβερλι Χιλς, το Λας Βέγκας, το Μαϊάμι και στο Μανχάταν.

Οι ράβδοι χρυσού

Η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για να έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη εικόνα επί της περιουσίας (κινητής και ακίνητης) του Γιώργου Τράγκα, είχε ζητήσει τη συνδρομή των αντίστοιχων ελεγκτικών οικονομικών και εισαγγελικών μηχανισμών από τις ΗΠΑ, το Μονακό, κ.λπ.

Χαρακτηριστικό είναι πάντως ότι βρέθηκαν στην κατοχή του Γιώργου Τράγκα ακόμη και ράβδοι χρυσού.

Επίσης, η Αρχή ζήτησε και διαβιβάστηκαν από το εξωτερικό στοιχεία για τις εταιρείες που διατηρούσε, όπως ζήτησε και τους ισολογισμούς τους, καθώς και τις καταστάσεις των κινήσεων των κοινών τραπεζικών λογαριασμούς που διατηρούσε το ζεύγος.

Τα επόμενα βήματα

Η υπόθεση έχει περάσει πλέον στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα, ο οποίος και θα είναι αυτός που θα «τρέξει» την έρευνα όσον αφορά το ποινικό της σκέλος.

Ανάμεσα σε αυτά που θα ερευνήσει ο κ. Μπαρδάκας είναι αν υπάρχει εμπλοκή συγγενών ή συνεργατών του Γιώργου Τράγκα στην οικονομική δραστηριότητα.

Επόμενο βήμα θα είναι η κλήση των εμπλεκόμενων ανάλογα με τα αποτελέσματα των ερευνών αλλά και η απαγγελία κατηγοριών για τα αδικήματα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και του αδικαιολόγητου πλουτισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγγενείς του Γιώργου Τράγκα εξετάζουν το ενδεχόμενο να ασκήσουν όλα τα ένδικα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους για να ανατρέψουν την απόφαση.

Πηγή: in.gr