Κόσμος

Τραγωδία με τουλάχιστον 80 νεκρούς λαθρομετανάστες στην Ιταλία

trgedrrt.jpg
Ακούστε το άρθρο

Πλοίο με λαθρομετανάστες βυθίστηκε σήμερα κοντά στο νησί Λαμπεντούζα της νότιας Ιταλίας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 80 άνθρωποι, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA επικαλούμενο την ακτοφυλακή.

Το πλοίο, στο οποίο επέβαιναν περίπου 500 λαθρομετανάστες, πριν βυθιστεί πήρε φωτιά όταν κάποιοι από τους επιβάτες άναψαν φωτιές στέλνοντας σήμα κινδύνου, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Λαμπεντούζα Τζούζι Νικολίνι στο τηλεοπτικό δίκτυο συνεχούς ενημέρωσης Sky TG24.

Οι περίπου 500 λαθρομετανάστες που επέβαιναν στο πλοίο, το οποίο βυθίστηκε σήμερα στ΄ανοικτά της Λαμπεντούζα πιστεύεται ότι είναι όλοι από την Ερυθραία που είχαν επιβιβαστεί στο πλοίο στη Λιβύη, ανακοίνωσε η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

Διασώστες δήλωσαν ότι εκατοντάδες λαθρομετανάστες βρίσκονται ακόμα στο νερό, κοντά στο νησάκι Ιζολα ντέι Κονίλι, το οποίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη Λαμπεντούζα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μετέδωσε το Ansa, 78 άνθρωποι έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής.

Σήμα κινδύνου έστειλαν δυο αλιευτικά που έπλεαν στην περιοχή. Δυο περιπολικά σκάφη, ένα της ακτοφυλακής και ένα των τελωνειακών αρχών έχουν σπεύσει για να προσφέρουν βοήθεια καθώς επίσης ελικόπτερα και άλλα εναέρια μέσα.

Χθες, 13 λαθρομετανάστες- στην πλειοψηφία τους από την Ερυθραία- πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να φθάσουν στις ακτές της Ραγκούζα στη Σικελία. Οι 13 λαθρομετανάστες ή πήδηξαν στη θάλασσα ή τούς πέταξαν οι διακινητές από το πλοίο που μετέφερε συνολικά 200 ανθρώπους.

Όλη η επικαιρότητα