Ελλάδα

Τραγωδία σε παιδικό σταθμό: «Το αγοράκι δεν πνίγηκε από φαγητό» – Τι υποστηρίζει δικηγόρος

Ακούστε το άρθρο

Διαψεύδει την αιτία θανάτου του2,5 ετών αγοριού που έχασε τη ζωή του λίγες ημέρες πριν, η δικηγόρος του ιδιωτικού παιδικού σταθμού που πήγαινε το παιδί.

Συγκεκριμένα, η δικηγόρος Σοφία Κοντέα υποστηρίζει ότι ο θάνατος του παιδιού δεν οφείλεται σε πνιγμό από φαγητό, όπως ανέφεραν οι πρώτες πληροφορίες.

«Πνιγμός δεν είναι, γιατί μόλις μεταφέρθηκε στο Παίδων μας είπαν από την αξονική ότι οι αεριαγωγοί του ήταν κενοί, δεν υπήρχε ούτε φαγητό, ούτε τίποτα» δήλωσε στο Star.

Ενώ συμπλήρωσε πως: «Το παιδί έπεσε από την καρέκλα. Αμέσως οι εκπαιδευτικοί τηλεφώνησαν στο ΕΚΑΒ, τους έδωσαν οδηγίες, του έκαναν τεχνητή αναπνοή, το παιδάκι έκανε εμετό και είχε βγάλει το φαγητό όλο. Πνιγμός σίγουρα δεν ήταν. Η νεκροτομή θα δείξει τι έφταιξε».

Μάλιστα, τόνισε πως αν υπήρχε υπόνοια ότι έφταιγε ο παιδικός σταθμός «δεν θα άφησαν τις δασκάλες και τη διευθύντρια να φύγουν από το Παίδων, καθώς συνόδευσαν το αγοράκι στο νοσοκομείο», ενώ ανέφερε ότι «ίσως το παιδάκι να είχε κάτι παθολογικό» το οποίο, ίσως ούτε οι γονείς του γνώριζαν.

Ωστόσο, η ακριβής αιτία θανάτου θα φανεί στα αποτελέσματα της νεκροψίας– νεκροτομής.

«Έγινε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό»

Η δικηγόρος ανέφερε στο ίδιο μέσο, ότι οι εκπαιδευτικοί και η διευθύντρια έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να σώσουν το παιδάκι, ενώ όλο αυτό το διάστημα που ήταν στην Εντατική, ενημερώνονταν καθημερινά για την πορεία της υγείας του.

Ο πατέρας του αγοριού, ο οποίος είναι αστυνομικός, την περασμένη Πέμπτη, έξι ημέρες μετά το τραγικό περιστατικό, έκανε καταγγελία στο τμήμα Ασφαλείας Αγίου Δημητρίου, αμφισβητώντας ότι από τον παιδικό σταθμό έγιναν όλες οι αναγκαίες ενέργειες ώστε να σωθεί το αγοράκι.

Πώς σημειώθηκε το μοιραίο περιστατικό

Το παιδί είχε εγγραφεί πρόσφατα στον συγκεκριμένο παιδικό σταθμό.

Μάλιστα, είχε απουσιάσει κάποιες ημέρες λόγω ασθένειας, όπως είχε ενημερώσει η οικογένειά του.

Το μοιραίο περιστατικό σημειώθηκε στις 4 Οκτωβρίου, όταν το αγοράκι έτρωγε μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά του τμήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr, υπό την εποπτεία τους ήταν δύο νηπιαγωγοί (πτυχιούχοι ΑΕΙ) και μία βρεφονηπιοκόμος.

Ξαφνικά το παιδάκι άρχιζε να παρουσιάζει έντονη δύσπνοια και κατέρρευσε. Άμεσα τρεις εκπαιδευτικοί καθώς και η διευθύντρια του σταθμού έκαναν τεχνητές αναπνοές στο παιδί, προκαλώντας του εμετό. Δεν κατέστη, όμως, δυνατό να ανακτήσει τις αισθήσεις του.

Κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο έφτασε μέσα σε επτά λεπτά, όπως αποδεικνύεται από το δελτίο συμβάντων. Το παιδάκι κατέληξε μία εβδομάδα μετά -την περασμένη Παρασκευή- εξαιτίας ελλιπούς οξυγόνωσης του εγκεφάλου.

via

Όλη η επικαιρότητα