Categories: Ελλάδα

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Σήμερα η κηδεία της μάνας και των παιδιών που κάηκαν ζωντανοί

Share

Συντετριμμένοι φίλοι και συγγενείς θα πουν το τελευταίο «αντίο» σήμερα το απόγευμα, στην αγαπημένη τους Μαρία αλλά και στα δύο παιδιά της,τον Γιάννη και τη Λυδία όπου βρήκαν φρικτό θάνατο από πυρκαγιά που έκανε παρανάλωμα του πυρός το σπίτι τους, τα ξημερώματα της Πέμπτης, στη Νέα Μαγνησία Θεσσαλονίκης.

Τραγική φιγούρα ο πατέρας των δύο παιδιών και σύζυγος της 32χρονης ο οποίος είναι επαγγελματίας οδηγός και την ώρα της πυρκαγιάς βρισκόταν σε δρομολόγιο με το φορτηγό.

Από τις φλόγες κατέρρευσε μέχρι και η οροφή του σπιτιού με αποτέλεσμα η μονοκατοικία να γίνει στάχτη. Η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από τη σόμπα που χρησιμοποιούσε η οικογένεια για να ζεσταθεί, ενώ γρήγορα επεκτάθηκε σε όλο το σπίτι. Τα δύο παιδιά, ένα αγόρι ηλικίας 11 ετών και ένα κορίτσι ηλικίας 8 ετών εντοπίστηκαν νεκρά στο υπνοδωμάτιό τους, ενώ η 32χρονη μητέρα στην πόρτα του σπιτιού.

Το σπίτι επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης, όπως λένε στο protothema.gr άνθρωποι που γνώριζαν καλά την οικογένεια, το είχε αγοράσει η 32χρονη μαζί με τον σύζυγό της το περασμένο καλοκαίρι ενώ τα παιδιά έπαιζαν στην αυλή που βρίσκεται στο πίσω μέρος του σπιτιού.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία μιας νεαρής γυναίκας, η οποία μαζί με τον φίλο της δεν δίστασε να πηδήσει τα κάγκελα του σπιτιού και να πλησιάσει στο εσωτερικό του προκειμένου να βοηθήσει αλλά μάταια. Η μητέρα και τα δύο παιδιά είχαν ήδη απανθρακωθεί από την πυρκαγιά.

Τα παιδάκια που κάηκαν ζωντανά μαζί με τη μητέρα τους