Μεσσηνία

Τραγωδία στην Καλαμάτα: Ο άτυχος εικονολήπτης κατέγραψε το θάνατό του – Βίντεο-σοκ

Ακούστε το άρθρο

Ραντεβού με  το θάνατο είχε ο  Κώστας  Θεοδωρακάκης, πατέρας δυο παιδιών που είχε πάει για να καλύψει ένα από τα πλέον επικίνδυνα έθιμα στην Καλάμάτα, αυτό του σαϊτοπόλεμου

Ο γνωστός εικονολήπτης της Μεσσηνίας έχασε τη ζωή του την ώρα που κατέγραφε βίντεο το σαΐτοπόλεμο όταν μια σαΐτα «καρφώθηκε» στο κεφάλι του.

Τραγική ειρωνία είναι ότι την ώρα που βιντεοσκοπούσε την αναβίωση του εθίμου κατέγραψε με την κάμερά του τη σαΐτα που τον σκότωσε.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο-σοκ, κατά τη διάρκεια του εθίμου, μία σαΐτα φεύγει από τα χέρια του σαιτομάχου και εκτοξεύεται με φόρα προς το πλήθοςκαι προς το σημείο που βρισκόταν ο άτυχος εικονολήπτης ο οποίος κάλυπτε το έθιμο.

Στο 0:56” φαίνεται το σημείο που φεύγει η σαΐτα και χτυπάει τον άτυχο εικονολήπτη:

VID 20190428 204630

Η σαΐτα χτυπά τον Κώστα Θεοδωρακάκη και ο 50χρονος σωριάζεται στο έδαφος. Τότε όλοι παγώνουν ενώ από τα μεγάφωνα ακούγεται η φωνή εκείνου που καλούσε ασθενοφόρο. Το θύμα διακομίσθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Καλαμάτας αλλά ήταν ήδη πολύ αργά.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργο Μπέζο, ο 50χρονος εικονολήπτης ήταν ήδη νεκρός όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο Κώστας Θεοδωρακάκης ήταν από τους πλέον αγαπητούς εικονολήπτες που είχε συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας. Δούλευε στην εταιρεία messinianews.gr και διαχειριζόταν τη δική του σελίδα στο ίντερνετ Palmos Messinia.

Η αστυνομία εξετάζει τα διαθέσιμα βίντεο για να εντοπίσει άτομα που εμπλέκονται στο περιστατικό. Μεταξύ του υλικού που εξετάζεται είναι και το βίντεο της ζωντανής μετάδοσης που έκανε ο άτυχος 53χρονος για το site που εργαζόταν.

Παναγιώτης Νίκας: «Δεν θα απαγορευτεί ο σαϊτοπόλεμος»

 

Παρά το γεγονός ότι η Καλαμάτα θρηνεί τον χαμό του 53χρονου εικονολήπτη από τον σαϊτοπόλεμο, ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι το έθιμο δεν θα απαγορευτεί.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ.Παναγιώτης Νίκας, «το έθιμο του σαϊτοπολέμου δεν θα απαγορευτεί, γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις», ενώ τόνισε την ανάγκη να ληφθούν μέτρα, προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά, κάτι που όμως δεν έχει γίνει ως τώρα.

Ξεσπά ο γιος του άτυχου εικονολήπτη

 

«Εύχομαι να μην σας συμβεί τίποτε ανάλογο, διότι δεν έχετε ιδέα τι πόνο και τι θλίψη προκαλούν» γράφει ο γιος του άτυχου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη, προς τον δήμαρχο Καλαμάτας που αρνείται κάθε συζήτηση για απαγόρευση του σαϊτοπόλεμου.

Την ίδια ώρα,  οι επτά συλληφθέντες για τον θανάσιμο τραυματισμό του 53χρονου εικονολήπτη, αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Οι έξι εκ των συλληφθέντων είναι ηλικίας από 22 έως 62 ετών, ενώ συνελήφθη και ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας που είχε την ευθύνη της εκδήλωσης.

Αίσθηση προκαλεί το ξέσπασμα του γιου του εικονολήπτη, που μέσω Facebook επικρίνει τον δήμαρχο για τη στάση του.

«Οι κορδελίτσες και τα δήθεν λυπάμαι δεν τα δέχομαι ούτε εγώ προσωπικά, αλλά ούτε και η οικογένειά μου», γράφει ο γιος, που κατηγορεί τον δήμαρχο ότι επέλεξε «τον εύκολο δρόμο και τον πολιτικό λόγο. Λίγη ανθρωπιά δε βλάπτει. Στο DNA των Μεσσηνιων είναι και η ανθρωπιά, όχι μόνο αυτά τα έθιμα. Δηλώνω δημοσίως πως θα κάνω ο,τι περνάει από το χέρι μου για να οδηγηθούν οι υπαίτιοι ενώπιον της δικαιοσύνης και αυτή θα αποφασίσει από εκεί και πέρα… Εύχομαι να μη σας συμβεί τίποτε ανάλογο διότι δεν έχετε ιδέα τι πόνο και τι θλίψη προκαλούν».

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρακάκης ασκεί κριτική και κάνει λόγο για πλημμέλεια όσον αφορά στην τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

«Θα μπορούσαν κάλλιστα να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά αν είχατε σχεδιασμό και πρόγραμμα, παρόλα αυτά επιλέξατε να περιοδεύετε και να μην ενδιαφερθείτε ούτε στο ελάχιστο για την ΥΓΕΙΑ και την ΑΣΦΑΛΕΙΑ του κόσμου που παρακολουθεί αυτά τα δρώμενα. Ο πατέρας μου φεύγει χαρούμενος, έχοντας αποτρέψει δύο γυναίκες να πλησιάσουν σε αυτόν και έχοντας αποτρέψει επί της ουσίας δύο ακόμη δυστυχήματα», τονίζει.

Αναλυτικά, ο γιος του 53χρονου εικονολήπτη αναφέρει στην ανάρτησή του:

«”κύριε” Νικά αυτή η δήλωση δε σας τιμά καθόλου. Οι κορδελιτσες και τα δήθεν λυπάμαι δεν τα δέχομαι ούτε εγώ προσωπικά αλλά ούτε και η οικογένειά μου. Την μητέρα μου την γνωρίζετε προσωπικά καθώς ήσασταν καθηγητής της στο Λύκειο αλλά και τον πατέρα μου λόγω της σπουδαίας δημοσιογραφικής κληρονομιάς που άφησε πίσω του. Παρόλα αυτά επιλέξατε τον εύκολο δρόμο και τον πολιτικό λόγο. Λίγη ανθρωπιά δε βλάπτει. Στο DNA των Μεσσηνιων είναι και η ανθρωπιά, όχι μόνο αυτά τα έθιμα. Δηλώνω δημοσίως πως θα κάνω ο,τι περνάει από το χέρι μου για να οδηγηθούν οι υπαίτιοι ενώπιον της δικαιοσύνης και αυτή θα αποφασίσει από εκεί και πέρα… Εύχομαι να μη σας συμβεί τίποτε ανάλογο διότι δεν έχετε ιδέα τι πόνο και τι θλίψη προκαλούν. Θα μπορούσαν κάλλιστα να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά αν είχατε σχεδιασμό και πρόγραμμα, παρόλα αυτά επιλέξατε να περιοδευετε και να μην ενδιαφερθειτε ούτε στο ελάχιστο για την ΥΓΕΙΑ και την ΑΣΦΑΛΕΙΑ του κόσμου που παρακολουθεί αυτά τα δρώμενα. Ο πατέρας μου φεύγει χαρούμενος, έχοντας αποτρέψει δύο γυναίκες να πλησιάσουν σε αυτόν και έχοντας αποτρέψει επί της ουσίας δύο ακόμη δυστυχήματα.
Καλή επιτυχία “κύριε” δήμαρχε στις προσεχείς εκλογές.

Με λύπη για τις δηλώσεις σας και την στάση σας, ο υιός του αδικοχαμένου αυτού ανθρώπου».

Η στιγμή του θανάσιμου τραυματισμού από την σαΐτα...
nek
Ο άτυχος εικονολήπτης Κώστας Θεοδωρακάκης
kalamata02
kalamata03
kalamata04
kalamata05
kalamata06
sait1
sait2
saites01
saites02
saites03
saites04
saites05
saites06
saites07
_N1A3707
_N1A3760
_N1A3784
_N1A3798
_N1A3800

Φωτογραφίες: ΑΠΕ/ΜΠΕ,  www.eleftheriaonline.gr

Όλη η επικαιρότητα