Ελλάδα

Τραγωδία στην Ξάνθη: Νεκρός 47χρονος οικοδόμος – Καταπλακώθηκε από καλούπι μπετόν

Ακούστε το άρθρο

Ένας ακόμη οικοδόμος έχασε τη ζωή του την Παρασκευή, 19 Ιουνίου, σε εργατικό ατύχημα στο έργο του υπό κατασκευή οδικού άξονα Ξάνθης – Εχίνου – ελληνοβουλγαρικών συνόρων. Πρόκειται για έναν 47χρονο εργάτη από το χωριό Κένταυρος, ο οποίος καταπλακώθηκε από καλούπι μπετόν, βρίσκοντας ακαριαίο θάνατο.

Σύμφωνα με τις Αρχές, εκτός από τον 47χρονο οικοδόμο άλλοι δύο εργάτες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της περιοχής. Πριν 6 μήνες σημειώθηκε στο συγκεκριμένο εργοτάξιο και νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας 23χρονος, ενώ στις αρχές Ιουνίου ακόμη ένας εργάτης έχασε τη ζωή του στο εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζωοτροφών (ΕΛΒΙΖ) στο Πετροχώρι της Ξάνθης.

«Επείγει η στελέχωση όλων των νομών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με επιθεωρητές ασφαλείας. Δυστυχώς, οι έλεγχοι γίνονται κάθε φορά κατόπιν εορτής» δήλωσε στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, Άγγελος Μπεμπεκίδης. Την ίδια ώρα, το ΠΑΜΕ Ξάνθης με ανακοίνωσή του ζητεί την άμεση διαλεύκανση αιτιών του ατυχήματος και του καταλογισμού των ευθυνών να παρθούν ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο συγκεκριμένο εργοτάξιο και την άμεση στήριξη της οικογένειας.

«Οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο εργοτάξιο δουλεύουν ανά δεύτερη εβδομάδα και Σάββατο, αλλά και καθημερινά υπερωρίες 1 με 2 ώρες, στις οποίες οι εργαζόμενοι εξαντλημένοι εξαναγκάζονται να συμπληρώσουν τα πενιχρά τους μεροκάματα. Επίσης σημαντικό θέμα συζήτησης η ύπαρξη σε καθημερινή βάση τεχνικού ασφαλείας και γιατρού εργασίας, που δίνει παρουσία μία φορά την εβδομάδα κι όχι καθημερινά, η εκπαίδευση του προσωπικού ανάλογα με την επικινδυνότητα του έργου και της εργασίας, τα μέτρα υγιεινής κι ασφάλειας». Το συγκεκριμένο εργοτάξιο τείνει να εξελιχθεί σε «σφαγείο» για τους εργαζόμενους οικοδόμους» τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Ξάνθης με αφορμή τραγικό εργατικό δυστύχημα.

Όλη η επικαιρότητα