WEB tv Ηλεία

Τρακτέρ καταπλάκωσε ηλικιωμένο στο Σκουροχώρι (VIDEO – PHOTOS)

Ακούστε το άρθρο

Σωτήρια αποδείχθηκε για τη ζωή ενός 72χρονου η επέμβαση των πυροσβεστών χθες το μεσημέρι σε στενό και κατηφορικό δρόμο στα Γρανιτσέικα. Το τρακτέρ που οδηγούσε ο άτυχος άνδρας, εξετράπη από την πορεία του από αδιευκρίνιστη αιτία και «τούμπαρε», εγκλωβίζοντάς τον.

Διερχόμενοι πολίτες που αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει, ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ, προσπαθώντας να δώσουν θάρρος στον σοκαρισμένο 72χρονο. Λίγα λεπτά αργότερα, εφτασαν στο σημείο δέκα πυροσβέστες με δύο οχήματα και επικεφαλής τον διοικητή ΠΥ Ηλείας, Γιάννη Καραμαλίκη.

Αμέσως στήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού του άτυχου άνδρα, η οποία υλοποιήθηκε με επιτυχία. Με τη συνδρομή των διασωστών του ΕΚΑΒ, ο 72χρονος τοποθετήθηκε στο φορείο έχοντας τις αισθήσεις του, μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο ασθενοφόρο, συνοδευόμενος από συγγενικό του πρόσωπο, και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, όπου και υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων.

Όπως ανέφεραν στην εφ. «Πατρίς» πυροσβέστες που συμμετείχαν στην επιχείρηση απεγκλωβισμού, ήταν μια πολύ δύσκολη αποστολή που στέφθηκε με επιτυχία χάρη στην εμπειρία και την επιμέλεια με την οποία την έφεραν εις πέρας.

«Ήταν μια πολύ δύσκολη περίπτωση ο απεγκλωβισμός. Συνήθως σε τέτοια ατυχήματα γλιτώνει από θαύμα κάποιος. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση, το βυτίο που είχε το τρακτέρ, κοντράρισε με το φτερό του τρακτέρ και απέτρεψε τα χειρότερα», τονίστηκε χαρακτηριστικά στην εφ. «Πατρίς».

Κάτοικοι και πυροσβέστες πρόσθεσαν ότι στο συγκεκριμένο σημείο έχει σημειωθεί θανατηφόρο δυστύχημα πριν από αρκετά χρόνια, ενώ πρόσφατα καταγράφηκε τροχαίο με τραυματισμό, λόγω της επικινδυνότητας του δρόμου.

Όλη η επικαιρότητα