WEB tv Ηλεία

Τράπεζα Θεμάτων: Αναστάτωση και σε σχολεία της Ηλείας

Για τα προβλήματα και της χθεσινής ημέρας, με την τράπεζα θεμάτων, μίλησε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηλείας Ανδρέας Ζέρβας.
Ακούστε το άρθρο

Προβλήματα εκ νέου αντιμετώπισαν και χθες οι διευθυντές των Λυκείων στην προσπάθειά τους να πάρουν τα θέματα των ενδοσχολικών εξετάσεων από την Τράπεζα Θεμάτων.

Όπως και προχθές, υπήρξε κυβερνοεπίθεση στην πλατφόρμα του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ). Στελέχη του υπουργείου Παιδείας, χαρακτήρισαν την επίθεση «γενικευμένη, μεγαλύτερη από τη χθεσινή» και προσέθεσαν μάλιστα ότι και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο δέχθηκε επίθεση.

«Δεν θα υπάρξει πρόβλημα στις πανελλαδικές»

Τα υπουργεία καθησυχάζουν για τις πανελλαδικές, τονίζοντας ότι το σύστημα που μεταδίδει τα θέματα στις εξετάσεις του Λυκείου είναι διαφορετικό από αυτό των Πανελλαδικών εξετάσεων, το οποίο ΔΕΝ μπορεί να επηρεαστεί από τέτοιου τύπου κακόβουλες μαζικές επισκέψεις!

Πάντως υπάρχουν κάποια εύλογα ερωτήματα: Ποιοι και γιατί είναι αυτοί που ξόδεψαν ένα ιλιγγιώδες ποσό για να ρίξουν την Τράπεζα Θεμάτων;

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης η επίθεση είναι υποκινούμενη και το κόστος της, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μόνο για χθες, εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 200.000 ευρώ! Από που προκύπτουν όλα αυτά και σε τι αποσκοπεί μια τέτοια ενέργεια; Και γιατί δεν υπήρχε, ή δεν εφαρμόστηκε, δικλείδα ασφαλείας;

Εισαγγελική έρευνα

Σε όλα αυτά θα επιχειρήσει να δώσει απαντήσεις η εισαγγελική έρευνα που διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου πάγου Ισιδώρος Ντογιάκος.

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος διαβίβασε ήδη την παραγγελία του στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριανο, ζητώντας τη συνδρομή του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τη σε βάθος έρευνα. Σύμφωνα με την εντολή, για τον εντοπισμό των δραστών οι αρμόδιες αρχές μπορούν να προχωρήσουν ακόμα και σε κατασχέσεις ευρημάτων και άλλων στοιχείων που μπορούν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των υπαιτίων.

Αντωνίου: Ζούμε μια από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις που έχει ζήσει η χώρα

Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος του ΙΕΠ Ι.Αντωνίου δήλωσε ότι ουσιαστικά ζούμε μια από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις που έχει ζήσει η χώρα.

Το πρόβλημα αφορά την ψηφιακή καρδιά του κράτους, ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ξεκίνησε από χθες στις 6 το πρωί και αντιμετωπίζεται με επιτυχία, όπως είπε.

Πότε θα εξεταστούν όσοι μαθητές Α΄ και Β΄ Λυκείου δεν κατάφεραν να εξεταστούν;

Χθες ολοκληρώθηκαν οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ Λυκείου, ενώ όσοι μαθητές της Α΄  και Β΄ Λυκείου δεν κατάφεραν να εξεταστούν η προθεσμία για τις εξετάσεις είναι μέχρι τις 15 Ιουνίου, ανάλογα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου.

Ανδρέας Ζέρβας: «Ξεκινήσαμε με προβλήματα, αλλά τελικά εξετάστηκαν τα παιδιά»

Για τα προβλήματα και της χθεσινής ημέρας, με την τράπεζα θεμάτων, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηλείας Ανδρέας Ζέρβας τόνισε χαρακτηριστικά.

«Μετά τα προβλήματα που υπήρχαν με την τράπεζα θεμάτων χθες (την Δευτέρα) και σήμερα (Τρίτη) ξεκινήσαμε με πρόβλημα, υπήρχε καθυστέρηση στην κλήρωση των θεμάτων, αλλά πολύ γρήγορα αποκαταστάθηκε η διαδικασία και οι μαθητές έδωσαν κανονικά εξετάσεις. Το σύνολο των μαθητών, ιδίως της τρίτης Λυκείου εξετάστηκαν κανονικά και στην δευτέρα Λυκείου δόθηκαν τα θέματα και  αυτό που μας προβλημάτισε είναι ότι εντός της ημέρας πρέπει να έχουν εξαχθεί τα αποτελέσματα των ΕΠΑΛ και αύριο (σήμερα) πριν το μεσημέρι, θα έχουμε εξαγάγει και τα αποτελέσματα των Γενικών Λυκείων. Οπότε ήταν θέμα χρόνου να κυλήσουν όλα καλά και τελικά νομίζω ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα».

Όλη η επικαιρότητα