Ελλάδα

Τραπεζοϋπάλληλοι: Ανακοίνωσαν ότι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της 9ης Νοεμβρίου

«Στηρίζουμε ενεργά τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων όλης της χώρας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας» αναφέρει η ΟΤΟΕ και δηλώνει ότι συμμετέχει στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου.
Ακούστε το άρθρο

«Συμμετέχουμε όλοι στην απεργία και στο Συλλαλητήριο των συνδικάτων στην Αθήνα, στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00 το πρωί, με προσυγκέντρωση Κοραή και Σταδίου στις 10.30 το πρωί», αναφέρει η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), που καλεί τους εργαζόμενους στον κλάδο σε συμμετοχή και στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ΟΤΟΕ: «Δεν μπορεί συνεχώς να ακριβαίνουν τα πάντα, με τους μισθούς, τις συντάξεις, τα περισσότερα εισοδήματα να χάνουν την αξία τους και αυτό να αντιμετωπίζεται σαν “φυσιολογική παράπλευρη απώλεια”.

Δεν μπορεί ένας πληθωρισμός που οφείλεται στην έλλειψη προσφοράς αγαθών και υπηρεσιών καθώς και σε εξόφθαλμα κερδοσκοπικές πρακτικές, να αντιμετωπίζεται αποσπασματικά, τη στιγμή που μειώνεται δραστικά η αγοραστική δύναμη για την μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας.

Όσοι σήμερα συνιστούν «εγκράτεια», ας την εφαρμόσουν πρώτα στα υπερκέρδη, στα κέρδη που φοροδιαφεύγουν και στους φορολογικούς παραδείσους.

Όσοι σήμερα φοβούνται, δήθεν, σπιράλ «μισθών-τιμών», να ξαναδούν τα πραγματικά δεδομένα, την κατάσταση στην κοινωνία και στους εργαζόμενους. Η χώρα δεν αντέχει νέα αδιέξοδα ύφεσης, νέα αδιέξοδα οικονομικής και κοινωνικής υποβάθμισης.
Όσοι σήμερα υπονομεύουν τις συλλογικές συμβάσεις και τα εργασιακά δικαιώματα, ουσιαστικά δρομολογούν παραπέρα διεύρυνση των ανισοτήτων, αποδυνάμωση της Δημοκρατίας και των δημοκρατικών θεσμών».

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Όλη η επικαιρότητα