Αποδράσεις

Travel+Leisure: Τα λάθη που πρέπει να αποφύγει κανείς στα ελληνικά νησιά

Ακούστε το άρθρο

Το αμερικάνικο ταξιδιωτικό περιοδικό Travel+Leisure δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του πριν λίγες μέρες ένα άρθρο- οδηγό για όσους επισκεφτούν τα ελληνικά νησιά αυτό το καλοκαίρι.

«Αν και το ταξίδι μπορεί να είναι περίπλοκο αυτήν την περίοδο, μην χάσετε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε τις εμπνευσμένες ιδέες μας, ώστε να διοργανώσετε την επόμενη περιπέτειά σας σε κάποιο από τα ελληνικά νησιά», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα.

Ενώ η αρθρογράφος συμπληρώνει ότι «Χρειάζεστε απόδειξη; Απλά κοιτάξτε στο Instagram όπου θα βρείτε περισσότερες από δύο εκατομμύρια αναρτήσεις με το hashtag #GreekIslands. Αν νιώθετε ότι έστω και λίγο ζηλεύετε αυτό που βλέπετε, τότε ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε να σχεδιάζετε τις δικές σας διακοπές σε κάποιο από αυτά».

Είτε πρόκειται για την πρώτη τους φορά στα ελληνικά νησιά είτε για πολλοστή η αρθρογράφος έχει συγκεντρώσει τα 10 κοινά λάθη που πρέπει να αποφύγουν οι επισκέπτες τους.

Το λάθος νησί για την διάθεσή σας: Ελληνικά νησιά δεν είναι μόνο οι φημισμένες Μύκονος και Σαντορίνη. Η Ελλάδα διαθέτει περί τα 6.000 νησιά, για να επιλέξει κανείς εκείνο που ανταποκρίνεται στη διάθεσή του. Όπως η Μήλος, για πιο χαλαρές διακοπές, με τις αμέτρητες παραλίες ή η Πάρος, που αποτελεί ιδανική επιλογή για μια ενδιάμεση κατάσταση.

Οι μετακινήσεις μεταξύ των νησιών: Ενώ σχεδιάζετε ένα ταξίδι προσπαθήστε να σκεφτείτε και τον χρόνο μεταφοράς μεταξύ των δύο νησιών και το κατά πόσο είναι προτιμητέο να ταξιδεύετε με αεροπλάνο ή πλοίο.

Οι συνθήκες οδήγησης: Πριν κάνετε κράτηση για το μέσο μεταφοράς σας στον προορισμό της επιλογή σας, επισκεφτείτε το Google maps για να δείτε πως πραγματικά μοιάζουν οι δρόμοι του. Με αυτόν τον τρόπο θα είστε πιο σίγουροι για το τι σας ταιριάζει, ένα αυτοκίνητο ή για παράδειγμα ένα ATV.

Χαρτιά στην τουαλέτα: Σε καμία περίπτωση μην πετάτε τίποτα -από χαρτιά υγείας, μέχρι γυναικεία προϊόντα ή οτιδήποτε άλλο- μέσα στη λεκάνη της τουαλέτας, καθώς υπάρχει πολλή μεγάλη πιθανότητα οι σωλήνες της αποχέτευσης να φράξουν. Χρησιμοποιήστε τον κάδο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την λεκάνη σε κάθε τουαλέτα.

Τα λάθος παπούτσια: Τα ελληνικά νησιά δεν είναι ένας μέρος όπου μπορείτε πολύ εύκολα να κυκλοφορήσετε με γόβες στιλέτο ή να φορέσετε τα νέα δερμάτινα παπούτσια σας. Η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε είναι ένα άνετο ζευγάρι αθλητικών.

Οι αποσκευές: Καλύτερη επιλογή αποτελεί μία βαλίτσα με ρόδες, για ευκολότερες μετακινήσεις μέσα στο νησί, και όχι υπερβολικά φορτωμένη, καθώς το περπάτημα μέχρι το ξενοδοχείο ή και σε πολλές φορές το ανέβασμα πολλών σκαλοπατιών υπό υψηλές θερμοκρασίες θα σας δυσκολέψουν αρκετά.

Τα μικρά νησιά: Εκτός από την Κρήτη, την Κέρκυρα και την Σαντορίνη, υπάρχουν και άλλα λιγότερο γνωστά νησιά, εξίσου ή και περισσότερο όμορφα από τα πιο δημοφιλή της Ελλάδας. Ανάμεσά τους και η Σύμη, το γραφικό και μικροσκοπικό νησάκι κοντά στη Ρόδο με λιγότερο από 2.500 μόνιμους κατοίκους.

Ο καφές στις τοπικές καφετέριες: Αν κάτι ξέρουν να κάνουν καλά οι Έλληνες είναι να φτιάχνουν και να απολαμβάνουν έναν παγωμένο καφέ. Επισκεφτείτε κάποια από τις τοπικές καφετέριες και απολαύστε έναν παγωμένο φραπέ ή έναν φρέντο εσπρέσο.

Βγείτε έξω για φαγητό: Σίγουρα πολλά ξενοδοχεία σερβίρουν εξαιρετικό φαγητό, ωστόσο η εμπειρία του δείπνου στην Ελλάδα είναι πολλά περισσότερα. Είναι οι εξωτερικές τοποθεσίες του εκάστοτε νησιού, η θέα στο εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα, το γραφικό σκηνικό στα σοκάκια με τις ταβέρνες, το ψάρι που θα επιλέξετε απευθείας από την βιτρίνα κ.α.

Η Αθήνα δεν είναι μόνο ενδιάμεσος σταθμός: Οργανώστε έτσι το πρόγραμμά σας, ώστε να μπορείτε να διαθέσετε έστω και μία ημέρα για να γνωρίσετε μία από τις αρχαιότερες πόλεις στον κόσμο. Η Αθήνα είναι γεμάτη ιστορία, πολιτιστικά αξιοθέατα, θεϊκό φαγητό και σκηνές τέχνης που αξίζει κανείς να ανακαλύψει.

via

Όλη η επικαιρότητα