Κόσμος

Travis Scott: Τουλάχιστον οκτώ νεκροί σε συναυλία του ράπερ

Περισσότεροι από 300 θαυμαστές του αστέρα της hip-hop μουσικής χρειάστηκαν επί τόπου ιατρική βοήθεια
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 8 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν στο Χιούστον του Τέξας όταν επικράτησε πανικός στο μουσικό φεστιβάλ Astroworld του ράπερ Τράβις Σκοτ.

Περίπου 50.000 άνθρωποι βρέθηκαν στην εκδήλωση στο NRG Park, την οποία διοργανώνει Τράβις Σκοτ και ξεκίνησε την Παρασκευή. Το φεστιβάλ διοργανώνεται για τρίτη χρονιά.

Χιλιάδες θαυμαστές του αστέρα της hip-hop μουσικής έσπευσαν στην είσοδο του φεστιβάλ και γύρω στις 9:15 το βράδυ (τοπική ώρα) «το πλήθος άρχισε να κινείται προς την σκηνή», δήλωσε ο αρχηγός της πυροσβεστικής του Χιούστον.

«Αυτό προκάλεσε πανικό και άρχισε να προκαλεί κάποιους τραυματισμούς. Οι άνθρωποι άρχισαν να πέφτουν, να χάνουν τις αισθήσεις τους και αυτό προκάλεσε επιπλέον πανικό», πρόσθεσε ο αρχηγός της πυροσβεστικής.

Τουλάχιστον 8 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και περισσότεροι από 300 χρειάστηκαν επί τόπου ιατρική βοήθεια, ενώ 23 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Έντεκα εξ αυτών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο είχαν υποστεί καρδιακή ανακοπή.

Νωρίτερα, κι άλλοι τραυματισμοί σημειώθηκαν στην μπροστινή είσοδο του φεστιβάλ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο KPRC.

Το τρίτο ετήσιο φεστιβάλ Astroworld του -γεννημένου στο Χιούστον- ράπερ Τράβις Σκοτ είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί από την Παρασκευή έως το Σάββατο. Στο φεστιβάλ επρόκειτο να συμμετάσχουν καλλιτέχνες όπως οι SZA, Bad Bunny και 21 Savage.

Όλη η επικαιρότητα