Κόσμος

Τρεις αστυνομικοί νεκροί από πυρά, ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη

c21d7aabf82f3f620e9d90064f0ab04d.jpg
Ακούστε το άρθρο
Τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν από πυρά ενόπλου άνδρα, ηλικίας περίπου 20 ετών, και δύο ακόμη τραυματίστηκαν στο Μόνκτον, τη μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας Νιου Μπράνσγουικ στον ανατολικό Καναδά.

Τρίτο πρόσωπο τραυματίστηκε επίσης και νοσηλεύεται μετά τους πυροβολισμούς αυτούς, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες υγείας της επαρχίας, χωρίς να είναι γνωστό αν το πρόσωπο αυτό είναι αστυνομικός.

Την νύχτα η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό το οποίο είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό του υπόπτου, του 24χρονου Τζάστιν Μπουρκέ, όπως ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία, η οποία το δημοσιοποίησε στο λογαριασμό της στο Twitter, χωρίς να δίνει πληροφορίες για τις συνθήκες των πυροβολισμών.

Η αστυνομία στο Νιού Μπράνσγουικ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του υπόπτου, ενός άνδρα με σχετικά μακριά μαλλιά, ανοιχτόχρωμα, μαζεμένα με μια κορδέλα και λίγα γένια, ο οποίος φορούσε στολή παραλλαγής, έφερε δύο πυροβόλα και χακί σακίδιο.

Ο ύποπτος φέρεται να κρυβόταν σε δασώδη περιοχή βόρεια της πόλης, σύμφωνα με την αστυνομία η οποία ζήτησε από τους κατοίκους να ασφαλίσουν τα σπίτια τους και να μην βγουν από αυτά. «Μείνετε μέσα. Κλειδώστε τις πόρτες σας» συνέστησε η ομοσπονδιακή αστυνομία, καλώντας επίσης τους οδηγούς να μένουν μακριά από την περιοχή όπου η αστυνομία διεξάγει την έρευνα για τον εντοπισμό του υπόπτου.

Ο δήμαρχος του Μόνκτον, πόλη 70.000 κατοίκων, Ζορζ Λεμπλάν επανέλαβε την έκκληση των αρχών προς όλους τους πολίτες, καλώντας τους να είναι “προσεκτικοί και να ακολουθούν τις συστάσεις της αστυνομίας, η οποία εργάζεται σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες”.

Ο δήμαρχος συνέστησε σε όσους δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, να πάνε σε φίλους ή κοντά στην οικογένειά τους όπου και να «παραμείνουν μέχρι νεωτέρας».

«Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των πεσόντων αστυνομικών και των συναδέλφων τους. Η γενναιότητά τους και οι ενέργειές τους απόψε θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη μας. Είναι μια πολύ δύσκολη νύχτα για την κοινότητά μας. Παραμείνετε ήρεμοι αλλά σε εγρήγορση. Είμαι βέβαιος ότι η αστυνομία θα αποκαταστήσει σύντομα την ειρήνη και την τάξη» τόνισε.

 
 

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα