Categories: Life

Τρεις φυσικοί τρόποι να καθαρίσεις την κουζίνα σου

Share

Η κουζίνα μας χρειάζεται τακτικό καθάρισμα. Το ψυγείο, ο φούρνος, η καφετιέρα, ο απορροφητήρας, όλα, ακόμη κι αν εμείς συχνά τα αμελούμε.

Το καθάρισμα έχει τις δυσκολίες τους. Υπάρχουν οι εύκολες πίστες, όπως είναι το πλύσιμο των πιάτων, και οι δύσκολες πίστες, όπως το πλύσιμο μιας σχάρας ή ένα πλαστικό τάπερ που δεν λέει να καθαρίσει από τα λίπη του φαγητού (αλλά υπάρχει και τρόπος να το καθαρίσετε σε 1 μόνο λεπτό). Επίσης, ένα θέμα είναι η μούχλα στην κουζίνα και πώς να την προλάβουμε.

Το μυστικό κρύβεται σε απλές και σύντομες συμβουλές, που κάνουν ακόμα και τους πιο τεμπέληδες να σηκωθούν και να βάλουν ένα χεράκι στην καθαριότητα της κουζίνας.

Πώς να κάνετε την κουζίνα σας να λάμψει

Αν δεν θέλουμε να φορτώνουμε την κουζίνα (αλλά ούτε και τους εαυτούς μας) με χημικά καθαριστικά, υπάρχουν φυσικοί τρόποι για να την καθαρίσουμε αποτελεσματικά, και με υλικά που συνήθως έχουμε όλοι στα ντουλάπια μας, όπως λεμόνια και μαγειρική σόδα.

1. Για τον φούρνο
Κόψτε 3-4 λεμόνια σε κομμάτια (περίπου σε 4 κομμάτια). Βάλτε τα μαζί με νερό σε ένα πυρίμαχο σκεύος στον φούρνο, να ζεσταθούν στους 120°C για μισή ώρα.

Αφήστε το υγρό να αχνίσει και έπειτα να κρυώσει.

Στη συνέχεια, βουτήξτε ένα πανί στο νερό λεμονιού που θα έχει δημιουργηθεί και σκουπίστε τις επιφάνειες του φούρνου σας.

2. Για να εξουδετερώσετε τις μυρωδιές στο πλυντήριο πιάτων
Πασπαλίστε με μαγειρική σόδα τον πάτο του πλυντηρίου πιάτων μεταξύ των κύκλων πλύσης. Η σόδα θα βοηθήσει στην απορρόφηση οσμών που μπορεί να δημιουργούνται.

3. Για να λάμπουν ακόμα και τα πιο «κρυφά σημεία» της κουζίνας
Χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα και μια χαρτοπετσέτα για να πάρετε τη βρωμιά και τη σκόνη που κρύβεται ακόμη και στις πιο μικρές χαραμάδες της κουζίνας σας.

Πηγή: ow.gr