Ηλεία

Τρεις πυρκαγιές σε ένα εικοσιτετράωρο – Επί ποδός οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ηλείας

Τρία μεγάλα περιστατικά σε περιοχές αρμοδιότητας της Π.Υ. Αμαλιάδας και της Π.Υ. Λεχαινών.
Ακούστε το άρθρο

Μέρα με ιδιαίτερη κινητικότητα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η περασμένη Παρασκευή για τις πυροσβεστικές αρχές του νόμου, αφού τρία μεγάλα περιστατικά σε περιοχές αρμοδιότητας της Π.Υ. Αμαλιάδας και της Π.Υ. Λεχαινών κινητοποίησαν σημαντικές δυνάμεις προκειμένου να σβηστούν.

Πρώτο χρονικά ήταν το περιστατικό σε μονοκατοικία στο Τραγανό, όπου για άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες ξέσπασε πυρκαγιά εντός αυτής με αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρών ζημιών. Άμεσα βρέθηκαν στο σημείο 4 οχήματα με 8 άνδρες από την Π.Υ. Λεχαινών, οι οποίοι βρισκόμενοι εντός του χώρου και εντοπίζοντας φιάλες υγραερίου, τις έβγαλαν εκτός πριν υπάρξει κίνδυνος για μεγαλύτερη καταστροφή.

Ακολούθως προχώρησαν σε κατάσβεση του μετώπου, ωστόσο αυτό είχε καταφέρει να προκαλέσει ολοκληρωτική καταστροφή σε δύο δωμάτια καθώς και μερική κατάρρευση της στέγης. Επικεφαλής της επιχείρησης ήταν ο Διοικητής της Π.Υ. Λεχαινών Θοδωρής Λεβέντης, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, βούλγαρος υπήκοος, για καλή του τύχη δεν βρισκόταν εκείνη τη στιγμή εντός.

Κινητοποίηση για δασική πυρκαγιά στην Εφύρα

Ένα από τα μεγάλα μέτωπα της ημέρας ήταν αυτό στην Εφύρα Πηνείας του δήμου Ήλιδας, το οποίο ξέσπασε λίγο μετά τις 3μ.μ. σε δασική έκταση και συγκεκριμένα σε πευκοδάσος. Λόγω της σοβαρότητάς του, άμεσα στο σημείο στάλθηκαν 5 οχήματα με 10 άνδρες. Επικεφαλής της επιχείρησης κατάσβεσης τέθηκε ο Διοικητής της Π.Υ. Αμαλιάδας Κώστας Χριπάτσιος, με τη φωτιά να καίει περίπου 6 στρέμματα.

Δεύτερο μέτωπο στο Τραγανό

Σε μία ακόμα δύσκολη κατάσταση κλήθηκαν οι πυροσβέστες της Π.Υ. Λεχαινών, αυτή τη φορά στην Όλγα Τραγανού.

Το σημείο όπου έκαιγε η φωτιά ήταν αγροτοδασική έκταση, με 3 οχήματα και 6 άνδρες να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο το μέτωπο.

Και σε αυτή την επιχείρηση επικεφαλής τέθηκε ο Διοικητής της Π.Υ. Λεχαινών Θοδωρής Λεβέντης, ενώ η πυρκαγιά μετέτρεψε σε στάχτη περίπου 10 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης.

Όλη η επικαιρότητα