Ποδόσφαιρο

Τρελός ημιτελικός με ανατροπή ΠΑΟΚ, 3-2 τον Ολυμπιακό

Ακούστε το άρθρο

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 0-2 στην Τούμπα, αλλά ο ΠΑΟΚ το έκανε 3-2 και έκανε το πρώτο βήμα προς τον τελικό του κυπέλλου.

Συνηθίζουμε να λέμε ότι σε ένα ποδοσφαιρικό ματς, ειδικά όταν είναι ειδικών συνθηκών όπως πάντα ένα ματς ανάμεσα σε αυτές τις δύο ομάδες στην Τούμπα, μπορούν να συμβούν τα πάντα. Ακόμη και το να μπουν τέσσερα γκολ στα πρώτα λεπτά, γιατί αυτό έγινε! Ο Ολυμπιακός άρχισε ονειρικά τον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου, αλλά η συνέχεια ήταν εφιαλτική, αφού ο ΠΑΟΚ βρήκε τον τρόπο για να ανατρέψει την κατάσταση και να πάρει αυτός τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στον τελικό.

Το ξεκίνημα του ματς ήταν τέτοιο ώστε να σε προδιαθέτει ότι θα δεις… παλαβά πράγματα. Αν δεν τα είδαμε, δηλαδή, γιατί στο 12ο λεπτό το σκορ ήταν… 2-2! Τρελό, αλλά αληθινό!

Η αδυναμία του Πασχαλάκη να μπλοκάρει την μπάλα στο 3′, μετά την κεφαλιά του Χασάν, είχε ως αποτέλεσμα το 0-1 από τον Αιγύπτιο με δεύτερη προσπάθεια, για να ακολουθήσει στο 7′ το 0-2 με την κοντινή προσπάθεια του Γκιγέρμε μετά τη σέντρα του Τσιμίκα και τη συμμετοχή του Ελ Καντουρί στη φάση.

Ο Ολυμπιακός είχε από νωρίς… σκορ πρόκρισης, αλλά ήταν εξαιρετικά νωρίς όπως αποδείχθηκε. Στο 10′ ο Πέλκας από κοντά, μετά το κακό διώξιμο του Σισέ, μείωσε σε 1-2 επαναφέροντας την ηρεμία στην Τούμπα, η οποία δύο λεπτά μετά πανηγύρισε για το 2-2 με το πολύ ωραίο σουτ του Μίσιτς!

Ήταν 12 θεότρελα λεπτά, στα οποία όμως -όπως ήταν λογικό μάλλον- δε δόθηκε συνέχεια. Ο ρυθμός του παιχνιδιού σταδιακά έπεσε, οι δύο ομάδες ήταν πιο προσεκτικές ανασταλτικά και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν είχαμε κάποιες άλλες φάσεις, με εξαίρεση αυτή του 45′, όταν οι ερυθρόλευκοι άγγιξαν το τρίτο γκολ με την κεφαλιά του Σισέ που έφυγε ελάχιστα άουτ.

Ανάλογο ήταν και το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, αφού στο 49′ ο Σισέ με νέα κεφαλιά πλησίασε στο 2-3, ενώ ο Χασάν πίστεψε ότι το έκανε στο 53′ με κοντινή προσπάθεια αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ και σωστά δεν μέτρησε το γκολ. Έτσι, το παιχνίδι συνεχιζόταν σε απόλυτη ισορροπία, μέχρι που ήρθε η φάση του 68ου λεπτού.

Το χέρι του Σεμέδο, μετά την προσπάθεια του Μιχάι, είχε ως αποτέλεσμα ο διαιτητής να πάει στο σημείο του πέναλτι και από εκεί ο Πέλκας βρήκε ξανά δίχτυα, γράφοντας το 3-2. Ολική ανατροπή, δηλαδή, για τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι έμειναν με 10 παίκτες στο 85′ λόγω της αποβολής του Γιαννούλη για φάουλ στον Ραντζέλοβιτς αλλά κράτησαν το σκορ ως το τέλος και πήραν το προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Ίνγκασον, Μιχάι, Γιαννούλης, Μίσιτς, Μαουρίτσιο, Πέλκας (82′ Ροντρίγκο), Ελ Καντουρί (79′ Λημνιός), Μπίσεσβαρ (89′ Εσίτι), Άκπομ.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ομάρ (70′ Γκασπάρ), Σισέ, Σεμέδο, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Καμαρά (86′ Ελ Αραμπί), Μασούρας (77′ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά, Χασάν

newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα