Αχαϊα

Τρένο «κάτω», φράγμα «πάνω»-Στην Πάτρα αναμένεται σήμερα ο υπουργός Υποδομών, Χρ. Σπίρτζης

Ακούστε το άρθρο

Με το… τρένο σε πρώτο πλάνο και πιο συγκεκριμένα τη χάραξη της σιδηροδρομικής γραμμής από Καστελόκαμπο μέχρι την οδό Κανελλοπούλου αναμένεται σήμερα στην Πάτρα ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.

Αν και ακριβές πρόγραμμα του υπουργού δεν ανακοινώθηκε, όπως έγραψε και χθες η «Γ», ο κ. Σπίρτζης αναμένεται στη 1.30 το μεσημέρι στο δημαρχείο της Πάτρας, όπου αναμένεται να παρουσιάσει στους δημοτικούς παράγοντες, αλλά και σε εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας την τελική πρόταση για τον τρόπο διέλευσης της γραμμής. Επίσης, έγινε γνωστό ότι στις 5 το απόγευμα θα επισκεφθεί την Περιφέρεια, όπου θα έχει συνάντηση για άλλα έργα της Δυτικής Ελλάδας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Σπίρτζης φτάνει στην περιοχή με ένα «μπουκέτο» καλών ειδήσεων, καθώς όπως έχει γράψει η «Γ», στόχος της κυβέρνησης είναι να εμφανίσει εικόνα «κινητικότητας» και «υλοποίησης» των έργων, παρά το γεγονός ότι επί της ουσίας, στα 3,5 χρόνια που πέρασαν, ελάχιστα έγιναν σε σχέση με τρία σημαντικά έργα, όπως είναι η Πατρών – Πύργου, το φράγμα Πείρου και το τρένο.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη σημερινή επίσκεψη, ο κ. Σπίρτζης αναμένεται να:

* Γνωστοποιήσει τη βύθισης της σιδηροδρομικής γραμμής στον Καστελόκαμπο, στη βάση της πρότασης του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος.

* Ανακοινώσει την έμφραξη του φράγματος Πείρου μέσα στο επόμενο δεκαήμερο και παράλληλα, την ετοιμότητα του υπουργείου για την ίδρυση του Φορέα Διαχείρισης με τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

* Εξαγγείλει την πεποίθησή του για εκκίνηση των έργων στην Πατρών – Πύργου μέσα στον προσεχή Ιανουάριο, παρουσιάζοντας και τις εξελίξεις που έχουν υπάρξει σε σχέση με τις οκτώ εργολαβίες.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των επαφών του στην περιοχή αναμένεται να τεθούν στον υπουργό και άλλα ζητήματα, όπως το εμπορευματικό λιμάνι της Πάτρας, η σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ Πάτρας και Πύργου, κλπ.

Πηγή: gnomip.gr

Όλη η επικαιρότητα