Life

Τρέξιμο το καλοκαίρι: Όσα πρέπει να προσέξεις για να είναι ευχάριστο και ασφαλές

Αυτά τα tips θα σε βοηθήσουν!
Ακούστε το άρθρο

Βγαίνεις για τρέξιμο με τέτοια ζέστη; Πρώτα από όλα, έχεις τα συγχαρητήριά μας. Όμως θα πρέπει να δείχνεις πολύ μεγάλη προσοχή για να αποφύγεις κινδύνους όπως τα ηλιακά εγκαύματα και η θερμοπληξία. Τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν!

Πιες νερό

Πίνεις ήδη; Ωραία, τότε πιες περισσότερο. Η ζέστη αυξάνει τις ανάγκες σου για νερό, οπότε φρόντισε να αυξήσεις την ποσότητα που καταναλώνεις το πρωί και 60′-90′ πριν την προπόνηση προσπάθησε να πιεις τουλάχιστον 250-500ml. Μετά την προπόνηση θα πρέπει να αναπληρώσεις τον χαμένο ιδρώτα. Αν δεν θέλεις να πιεις νερό, προτίμησε ένα ισοτονικό ή υποτονικό, έναν χυμό ή κατανάλωσε 1-2 φρούτα.

Μην ξεχνάς το αντηλιακό σου

Αν βγαίνεις σε ώρες με ήλιο, ακόμη και αν είναι πρωινές, μην παραλείπεις ποτέ την αντηλιακή προστασία. Το δέρμα σου και ο οργανισμός σου θα σε ευχαριστούν.

Βρες το πού και το πότε

Εντόπισε ένα τερέν με σχετικά μαλακό έδαφος (χώμα ή χόρτο) και άφθονη σκιά ή προτίμησε να βγεις νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ. Στη δεύτερη περίπτωση, βεβαιώσου ότι θα είσαι ασφαλής από αυτοκίνητα, όχι όμως και σε ερημική τοποθεσία.

Να σου βάλεις τα γυαλιά

Ναι, δεν είναι ό,ωτι πιο ευχάριστο, όμως τα μάτια σου χρειάζονται την προστασία ενός ζευγαριού γυαλιών ηλιου.

Το κατάλληλο outfit

Διάλεξε ένα T-shirt ειδικό για τρέξιμο, που θα «αναπνέει» και ένα σορτσάκι ή κοντό κολάν που θα αφήνει μέρος των ποδιών σου εκτεθειμένο. Έτσι, θα ιδρώνεις λιγότερο. Εκτός από τα μακριά ρούχα, όμως, καλό είναι να αποφύγεις και την… topless επιλογή, γιατί όχι, ο ήλιος δεν είναι πάντα φίλος σου.

Κάνε μια βουτιά

Στις διακοπές ή αν έχεις πρόσβαση σε θάλασσα, συνδύασε το τρέξιμό σου με λίγο χαλαρό

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα