Ηλεία

Τρία πύρινα μέτωπα σήμερα στην Ηλεία – Άμεση η αντίδραση της Πυροσβεστικής

Πρώτο χρονικά ήταν το περιστατικό σε μονοκατοικία στο Τραγανό, όπου για άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ξέσπασε πυρκαγιά εντός αυτής με αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρών ζημιών
Ακούστε το άρθρο

Μέρα με ιδιαίτερη κινητικότητα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή για τις πυροσβεστικές αρχές του νόμου, αφού τρία μεγάλα περιστατικά σε περιοχές αρμοδιότητας της Π.Υ. Αμαλιάδας και της Π.Υ. Λεχαινών κινητοποίησαν σημαντικές δυνάμεις προκειμένου να σβηστούν.

Πρώτο χρονικά ήταν το περιστατικό σε μονοκατοικία στο Τραγανό, όπου για άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ξέσπασε πυρκαγιά εντός αυτής με αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρών ζημιών. Άμεσα βρέθηκαν στο σημείο 4 οχήματα με 8 άνδρες από την Π.Υ. Λεχαινών, οι οποίοι βρισκόμενοι εντός του χώρου και εντοπίζοντας φιάλες υγραερίου, τις έβγαλαν εκτός πριν υπάρξει κίνδυνος για μεγαλύτερη καταστροφή. Ακολούθως προχώρησαν σε κατάσβεση του μετώπου, ωστόσο αυτό είχε καταφέρει να προκαλέσει ολοκληρωτική καταστροφή σε δύο δωμάτια καθώς και μερική κατάρρευση της στέγης.

Επικεφαλής της επιχείρησης κατάσβεσης ήταν ο Διοικητής της Π.Υ. Λεχαινών Θοδωρής Λεβέντης, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, Βούλγαρος υπήκοος, για καλή του τύχη δεν βρισκόταν εκείνη τη στιγμή εντός της οικίας του.

Κινητοποίηση για δασική πυρκαγιά στην Εφύρα

Ένα μεγάλο μέτωπο το οποίο μαίνεται ακόμα τη στιγμή που μιλάμε είναι αυτό στην Εφύρα Πηνείας του δήμου Ήλιδας, το οποίο ξέσπασε λίγο μετά τις 3μ.μ. σε δασική έκταση και συγκεκριμένα σε πευκοδάσος. Λόγω της σοβαρότητάς του, άμεσα στο σημείο στάλθηκαν 5 οχήματα με 10 άνδρες. Επικεφαλής της επιχείρησης κατάσβεσης έχει τεθεί ο Διοικητής της Π.Υ. Αμαλιάδας, με τη φωτιά να έχει κάψει μέχρι στιγμής περίπου 6 στρέμματα.

Δεύτερο μέτωπο στο Τραγανό

Σε μία ακόμα δύσκολη κατάσταση κλήθηκαν οι πυροσβέστες της Π.Υ. Λεχαινών, αυτή τη φορά στην Όλγα Τραγανού. Το σημείο όπου καίει η φωτιά είναι αγροτοδασική έκταση, με 3 οχήματα και 6 άνδρες να καταβάλλουν, μέχρι και αυτή τη στιγμή που μιλάμε, υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο το μέτωπο. Και σε αυτή την επιχείρηση επικεφαλής τέθηκε ο Διοικητής της Π.Υ. Λεχαινών Θοδωρής Λεβέντης, ενώ η πυρκαγιά μέχρι στιγμής έχει μετατρέψει σε στάχτη περίπου 10 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης.

Όλη η επικαιρότητα