Μουσική

Tricky – o γίγαντας της trip hop είναι εδώ

tricky_-_o_gigantas_tis_trip_hop_einai_edo.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μαζί με τους Massive Attack, ο Tricky αποτελεί ένα από τα τρανταχτά ονόματα που «άνοιξαν» νέους δρόμους στη μουσική κατά την δεκαετία του ’90.

O Tricky, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας trip hop σκηνής, αλλά και γενικά της μουσικής πραγματικότητας των τελευταίων δύο δεκαετιών, επιστρέφει στη χώρα μας για δύο συναυλίες, την Παρασκευή 11 Απριλίου στo Fuzz Live Music Club (Αθήνα) και το Σάββατο 12 Απριλίου στο Fix Factory of Sound (Θεσσαλονίκη).

Από τις πιο ιδιαίτερες προσωπικότητες της σύγχρονης μουσικής σκηνής, ο Adrian Thaws γεννήθηκε πριν από 46 χρόνια στο Bristol της Αγγλίας. Ως παραγωγός και μουσικός, αποτελεί ένα από τα τρία σπουδαιότερα ονόματα της παγκόσμιας σκηνής του trip hop, μαζί με τους Massive Attack και τους Portishead, έχοντας επηρεάσει πάρα πολλούς σύγχρονους και μεταγενέστερους καλλιτέχνες.

Το ντεμπούτο του album, “Maxinquaye”, προτάθηκε για το Mercury Prize το 1995, ενώ το “Blowback” του 2001 τον έκανε γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο. Κατά καιρούς, έχει συνεργαστεί με σπουδαία ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, όπως οι Massive Attack, Red Hot Chili Peppers, PJ Harvey, Bjork, Martina Topley-Bird, Neneh Cherry, Beyonce, Bobby Gillespie (Primal Scream), Cyndi Lauper, Alanis Morissette, Ed Kowalczyk (Live), Nneka κ.α.

Με το πιο πρόσφατο album του, “False Idols” (2013), συνεχίζει να συναρπάζει με τον γνωστό σκοτεινό, πλούσιο και πολυεπίπεδο ήχο του που κατορθώνει να συνδυάζει στοιχεία από το hip hop μέχρι το rock με τα χαρακτηριστικά, σχεδόν ψυθιριστά, φωνητικά του.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις επερχόμενες συναυλίες στην Ελλάδα, θα τον συνοδεύει η τραγουδίστρια Francesca Belmonte, η οποία συμμετέχει στο συγκεκριμένο album.

Στη χώρα μας εμφανίζεται για τέταρτη φορά. Είχαν προηγηθεί εκείνη η μαραθώνια εμφάνιση στο Ρόδον τον Δεκέμβριο του 1996, η συναυλία του στην Τεχνόπολη το 2001 και στο Fuzz to 2008.


Tricky + opening act: Spectralfire.

Παρασκευή 11 Απριλίου, Fuzz Live Music Club (Αθήνα).

Σάββατο 12 Απριλίου, Fix Factory of Sound (Θεσσαλονίκη).

Προπώληση: 25 ευρώ. Στο ταμείο το βράδυ της συναυλίας η τιμή θα είναι 28 ευρώ.

Όλη η επικαιρότητα