Μεσσηνία

Τριφυλία: Αφιλόξενες οργανωμένες ακτές για τα ΑΜΕΑ

Ακούστε το άρθρο

Ο Άι Λαγούδης είναι η παραλία που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την πόλη της Κυπαρισσίας, φημισμένη για την ποιότητα των νερών και της ακτής της, όσο και για τις επιλογές που προσφέρει στους λουόμενους.

Ο Άι Λαγούδης είναι παραλία με άμμο, μήκους περίπου 600 μέτρων στην οποία σχηματίζονται και κάποιοι μικροί κολπίσκοι. Διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες και στο πάνω μέρος της θα βρείτε καφετέριες και εστιατόρια που λειτουργούν όλο το χρόνο. Στον Άι Λαγούδη υπάρχει ναυαγοσώστης, τουαλέτες και ντους αλλά πλέον είναι άφαντη η ράμπα για πρόσβαση στη θάλασσα των ανθρώπων με αναπηρία!

ΑΦΙΛΟΞΕΝΗ Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΜΕ ΣΩΣΤΕΣ ΡΑΜΠΕΣ ΓΙΑ ΑΜΕΑ

Πέρα από την ειδική υποδοχή στο πεζοδρόμιο που δεν είναι τέλεια δυστυχώς, φαίνεται ότι οι αρμόδιοι ξέχασαν ότι οι ΑΜΕΑ κάνουν μπάνιο όλο το καλοκαίρι. Ράμπα δεν υπάρχει πλέον όπως διακρίνουμε στις φωτογραφίες και σε πολυσύχναστες παραλίες όπως αυτές που μας έστειλε φίλη αναγνώστρια υπενθυμίζοντας τις ελλείψεις στην παραλία στην κορύφωση της τουριστικής κίνησης. Προφανώς οι φωτογραφίες μιλούν περισσότερο από το άρθρο μας, οπότε αφήνουμε τις διαπιστώσεις στον αναγνώστη που μπορεί να κρίνει. Πέρα από τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες η παραλία δεν πρέπει να είναι αφιλόξενη. Να μην μιλήσουμε φυσικά και για την απουσία καθαριότητας και κάδων περισσυλογής με πλαστικά πεταμένα αλλά και…μοτοσυκλέτες ή..γουρούνες να οργώνουν τις ακτές… Ευτυχώς που οι επαγγελματίες την διατηρούν καθαρή….όχι όμως και οι υπόλοιποι…

Όλη η επικαιρότητα