Μεσσηνία Οικολογία

Τριφυλία: Άλλα μέτρα και σταθμά σε νομική εκπροσώπηση αιρετών για τους ΧΑΔΑ

Ακούστε το άρθρο
Άλλα μέτρα και σταθμά σε παρόμοιες περιπτώσεις επικρατούν στην Τριφυλία σε ότι αφορά την νόμιμη εκπροσώπηση αιρετών για θέματα που αφορούν τις χωματερές στον Δήμο με αποτέλεσμα να επικρατεί πολιτική σκοπιμότητα σε ότι αφορά το σκεπτικό της επιτροπής.
Το ζήτημα προέκυψε μετά από απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας να αφήσει νομικά «ακάλυπτο» τον πρώην αντιδήμαρχο και σημερινό επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Ευστάθιο Ανδρινόπουλο, για υπόθεση του 2012 που αφορά την εναπόθεση σκουπιδιών στο ΧΑΔΑ Γαργαλιάνων, πιστώνεται στη σημερινή Δημοτική Αρχή ως η πρώτη υπόθεση που αφορά τη νομική εκπροσώπηση τέως Αντιδηµάρχου ∆ήµου Τριφυλίας και δεν γίνεται δεκτή.
Τί συνέβαινε στο παρελθόν 
Ωστόσο σε παρόμοιες περιπτώσεις ο Δήμος αποφάσιζε τελείως διαφορετικά εκπροσωπώντας τους αιρετούς όπως  στις 20 Απριλίου 2015 η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας όρισε τον δικηγόρο Κατσούλα Νικόλαο για να εκπροσωπήσει τον τέως (τότε) Αντιδήµαρχο ∆ήµου Τριφυλίας, κ. Κατσούλα Ιωάννη, ο οποίος κατά το έτος 2013 ήταν υπεύθυνος για το έργο της καθαριότητας και της λειτουργίας των ΧΑ∆Α του ∆ήµου Τριφυλίας καθώς λειτουργούσε παράνοµα ενεργό ΧΑ∆Α στην περιοχή «ΑΛΙΜΑΚΙ» της ∆Ε Κυπαρισσίας. Μάλιστα, η καταγγελία είχε γίνει την Π.Υ. Καλαμάτας (δεν είναι δημόσια αρχή ή υπηρεσία η Π.Υ.);
Στις 11 Φεβρουαρίου 2015 η Οικονομική Επιτροπή Τριφυλίας όρισε τον δικηγόρο Κατσούλα Νικόλαο για να εκπροσωπήσει τον κ. Ιωάννη Κατσούλα καθώς ήταν κατηγορούμενος με την ιδιότητά του, ως υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας και συνεπώς υπεύθυνος των χωµατερών του ∆ήµου Τριφυλίας, ότι προκάλεσε υποβάθμιση του περιβάλλοντος, µετά από γενόµενο έλεγχο – αυτοψία που πραγματοποίησε η Επιτροπή ελέγχου χώρων εναπόθεσης απορριµµάτων στη θέση «Μαύρη Λίµνα» της ∆.Ε. Φιλιατρών.
Γ. ΜΠ.

Όλη η επικαιρότητα