Ζώα Μεσσηνία

Τριφυλία: Ανησυχία για περιστατικά φόλευσης ζώων ακόμα και σε αυλές

Ακούστε το άρθρο

Ανησυχία προκαλούν τα τελευταία φαινόμενα φόλευσης ζώων συντροφιάς στην Τριφυλία, καθώς δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από το περιστατικό στην Κυπαρισσία, καθώς σημειώθηκαν νέα κρούσματα στους Γαργαλιάνους.

Θύμα της απανθρωπιάς που ξεπερνά κάθε όριο ήταν αυτή την φορά 2 νεαρά σκυλιά στους Γαργαλιάνους τα οποία εξέπνευσαν από φόλα που πέταξε άγνωστος δράστης. Αυτό που προβληματίζει περισσότερο τους φιλήσυχους πολίτες είναι ότι η φόλα ρίχτηκε από τον δράστη ή δράστες σε αυλή οικίας κοντά στο κέντρο της πόλης, χωρίς να είναι αδέσποτα ή να προκαλούν προβλήματα.

Το χειρότερο από όλα είναι ότι οι ασυνείδητοι δεν κατανοούν το μέγεθος της αποτρόπαιας πράξης που διενεργούν, καθώς εκτός των δεσποζόμενων ζώων σε αυλές υπάρχει περίπτωση να πλησιάσει το επικίνδυνο δηλητήριο κάποιο παιδί με τραγικά αποτελέσματα. Κι όλα αυτά μετά το περιστατικό φόλευσης στην κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας πριν λίγα 24ωρα! “Όλα είναι θέμα Παιδείας” μας έλεγε γιατρός ζώων όταν ρωτήθηκε με αφορμή τα περιστατικά από την σελίδα μας. Επομένως επείγει να διεξαχθούν ενημερωτικές εκδηλώσεις για την πληροφόρηση του κοινού. Φυσικά το περιστατικό έκανε το γύρο στα τοπικά κοινωνικά δίκτυα με τους χρήστες να εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για το νέο αυτό φαινόμενο….Η φωτό είναι από το facebook, με τους ιστότοπους gargalianoionline που έχει αναδείξει τέτοια φαινόμενα και το kyparissianews.com που έχει ευαισθητοποιηθεί για το ζήτημα, να μας δείχνουν ότι όσο υπάρχει ανθρωπιά, υπάρχει και ελπίδα..

Όλη η επικαιρότητα