Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τριφυλία: Αποτυχία να εμφανισθεί ενωμένη ακόμα και στις εκλογές του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Ακούστε το άρθρο
ΣΟΒΑΡΕΣ επιπτώσεις στην οικονομική ζωή της Τριφυλίας όπως έχουμε αναφέρει σε ρεπορτάζ μας αποτελεί η ανομοιογένεια που παρατηρείται σε όλη την έκταση του Καλλικρατικού Δήμου, τόσο στην αποτύπωση των δεδομένων που αφορούν την διάχυση της ισορροπίας ανάμεσα στα 3 μεγάλα αστικά κέντρα και κυρίως την έδρα του, όσο και στην απουσία ομογενοποίησης μεταξύ των δημοτικών συμβούλων.
Ζωτικό στοιχείο για το μέλλον του τόπου αποτελεί η εξωστρέφεια η οποία αν δεν συνοδεύεται από τις κατάλληλες προϋποθέσεις το οικονομικό μοντέλο αυτοπραγμάτωσης στην Τριφυλία δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Οι επιπτώσεις είναι ακόμα εντονότερες από το πρόσφατο γεγονός ότι η Τριφυλία παρά τα πλεονεκτήματα που διαθέτει δεν κατάφερε να εκλέξει ούτε ένα σύμβουλο στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας που αποτελεί τον θεσμικό φορέα επικοινωνίας των επιχειρήσεων με την Πολιτεία.
Η απουσία ομογενοποίησης ήταν και σε αυτή την περίπτωση έντονη καθώς μπορεί νικητής των εκλογών να ήταν ο Βαγγέλης Ξυγκώρος, καθώς οι υποψήφιοι είχαν μοιραστεί ανάμεσα στους 2 συνδυασμούς κι όπως φάνηκε φυσιολογικό στην έτερη παράταξη του Γιώργου Γκούμα. Ενδιαφέρον αποτελεί καταληκτικά το γεγονός ότι σε αυτή την περίπτωση η Τριφυλία δεν ψήφισε συλλογικά και το δεύτερο σημαντικό ανησυχητικό στοιχείο αποτελεί η αποχή σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές. Κάποιοι ίσως διερωτηθούν αν έπραξαν λάθος, επιλέγοντας με βάση τα πολιτικά κριτήρια ή με βάση τις πραγματικές ανάγκες του τόπου μας. Κι εκεί έπεσαν στην παγίδα….
Έξω οι κομματικές σημαίες από την Τριφυλία
Ο διαμοιρασμός ιδεών και αντιλήψεων δυστυχώς είναι πιο έντονη όταν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση προσκολείται το πολιτικό ή κομματικό στοιχείο. Όπως στις βουλευτικές εκλογές, με μηδαμινή σχεδόν παρουσία της περιοχής, καθώς προς τμήν του κορυφαίος υπουργός που είναι και Τριφύλιος δηλώνει ότι δεν λησμονεί τον τόπο του. Ευτυχώς που μας το δηλώνει ευθαρσώς . Αλλά σε κάθε εκλογική αναμέτρηση με την λογική ότι πάμε όπου έχουμε πολιτικό άνεμο ή όπου φυσάει το αεράκι της κομματικής σημαίας, ο τόπος δεν προχωρά μπροστά. Όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούν όσοι ασχολούνται με τα κοινά τόσο το καλύτερο θα είναι για όλους…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Όλη η επικαιρότητα