Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τριφυλία: Απουσία του δήμου για τα λιμενικά έργα – Καμία τοποθέτηση για Λιμάνι Κυπαρισσίας και Αλιευτικό Μαράθου

Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη με σκοπό την διαβούλευση των φορέων διαχείρισης και εκμετάλλευσης των λιμένων της Πελοποννήσου η οποία διεξήχθη με επιτυχία στην αίθουσα «Θόδωρος Αγγελόπουλος» στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, με την παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή και του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστου Λαμπρίδη.

Δυστυχώς άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας επέλεξε την εσωστρέφεια και κυρίως την αποχή από μεγάλες συσκέψεις που αφορούν την ίδια την περιοχή, δεδομένου ότι δεν υπάρχει καμία εκπροσώπηση από το Δήμο Τριφυλίας σώστε να γίνουν τοποθετήσεις.

Η απουσία ωστόσο έχει δημιουργήσει αρκετά ερωτηματικά καθώς από την μία οι αιρετοί του Δήμου μιλούν για ανταγωνιστικό λιμάνι στην Κυπαρισσία βλέποντας ως ανταγωνιστή το Κατάκολο, αλλά από την άλλη δεν υπήρξε καμία ουσιαστική τοποθέτηση παρουσία των υπηρεσιακών παραγόντων για το μέλλον του λιμανιού μετά την αποκατάστασή του.

Φυσικά ουδείς πήγε να διεκδικήσει και τους πόρους που αναζητούνται για το αλιευτικό καταφύγιο του Μαράθου. Επομένως όταν θέλουμε 6 εκ. ευρώ για τον Μάραθο γιατί δεν πιέζουν το αρμόδιο υπουργείο ώστε να επιτευχθεί ο στόχος;

Όλη η επικαιρότητα