Μεσσηνία

Τριφυλία: Χωρίς ίντερνετ τα δημόσια σημεία ασύρματης πρόσβασης του Δήμου

Ακούστε το άρθρο

ΑΦΑΝΤΑ χωρίς ίντερνετ παραμένουν τα δημόσια σημεία ασύρματης πρόσβασης του Δήμου Τριφυλίας που δεν λειτουργούν εδώ και 3 και πλέον έτη, την ώρα που οι δαπάνες για τουριστική προβολή αυξήθηκαν αλλά οι επισκέπτες θα είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν σε καφέ ή εστιατόρια ζητώντας την υπηρεσία από την ιδιωτική πρωτοβουλία όταν πιούν ένα καφέ ή για φαγητό!

Από το 2014 οι δήμοι έχουν τη νομική υποχρέωση να παρέχουν δωρεάν ασύρματη πρόσβαση των πολιτών στο Διαδίκτυο “μέσω του Δικτύου Σύζευξις II, δημοτικού δικτύου ή άλλου παρόχου” (άρθρο 6 του Ν.4257/2014). Είναι απαράδεκτο το κράτος να περιμένει από τους πολίτες σειρά διενέργειας διαδικτυακών συναλλαγών και να μην έχει εφαρμοστεί εν όλω αυτός ο νόμος. Θα έπρεπε ΠΑΝΤΟΥ στην Ελλάδα να υπάρχει δωρεάν πρόσβαση πολιτών τουλάχιστον σε κάθε δημαρχείο.

Να σημειώσουμε ότι ο συμπαραστάτης της πολίτη Αττικής κ. Σωτηρόπουλος όπως ενημερωθήκαμε με ανάρτησή του συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Πολιτικής κ. Π.Αθανασιάδη και του επισήμανε ότι πρέπει και στα κτίρια των Περιφερειών όπως και στους Δήμους να υπάρχει δίκτυο ελεύθερης πρόσβασης για τους πολίτες..

ΠΙΣΩ Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΣΤΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυστυχώς η Τριφυλία έμεινε πίσω στην ψηφιακή πολιτική καθώς οι Δήμοι γνωρίζουν ότι τα Γραφεία Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες των Περιφερειακών Ενοτήτων είναι αρμόδια, μεταξύ άλλων, για την εξασφάλιση, με κατάλληλα μέσα, τοπικών σημείων ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στο διαδίκτυο για αναζήτηση πληροφοριών, εντύπων, οδηγιών κ.τ.λ. προκειμένου να διευκολύνεται η διεκπεραίωση των διοικητικών υποθέσεών τους με την Περιφέρεια και τους Δήμους. Σήμερα υπάρχουν σε Κυπαρισσία, Φιλιατρά κι αλλού δημόσια hot spot εκπέμποντας σήμα αλλά δεν έχουν καθόλου ενεργή σύνδεση ίντερνετ, ούτε καν στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου…..Δεν νοείται σύγχρονη πόλη να μην διαθέτει δωρεάν wifi. Και πριν ακούσω κανένα τεχνοφοβικό, τύπου έχουμε άλλα προβλήματα: το wifi είναι μέρος της εξεύρεσης των λύσεων για τα άλλα προβλήματα.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Όλη η επικαιρότητα