Τριφυλία: Δεσμεύσεις Κικίλια σε Λεβεντάκη για Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Δεσμεύσεις από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια για στελέχωση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, εξοπλισμό του με αξονικό τομογράφο και ενίσχυση του ΕΚΑΒ με δύο ασθενοφόρα, εξασφάλισε ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης κατά την προχθεσινή συνάντηση μαζί του.

Ο κ. Λεβεντάκης συναντήθηκε προχθές με τον υπουργό στην Αθήνα, ενώ στη συνάντηση παρόντες ήταν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ιωάννης Κωτσιόπουλος και ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης. Ο κ. Λεβεντάκης μετέφερε την ανησυχία και τον προβληματισμό που υπάρχει στην τοπική κοινωνία από την υποστελέχωση του νοσοκομείου που δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία του. Ανέφερε δε το μεγάλος εύρος της περιοχής που εξυπηρετεί και τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν λόγω και της τουριστικής ανάπτυξης.

Σε σχετική ανακοίνωση του δημάρχου για τη συνάντηση αυτή τονίζεται πως τον ενημέρωσε «για τα μείζονος σημασίας θέματα, που αφορούν στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν ανακύψει σχετικά με τη λειτουργία του, εξαιτίας της υποστελέχωσής του με ιατρικό κυρίως προσωπικό. Οπως του επισήμανα, το αποτέλεσμα όλης της δυσχερούς αυτής κατάστασης είναι να μην δύναται πλέον το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας να εξυπηρετήσει, επαρκώς και με συνέπεια, την πληθώρα των περιστατικών που δέχεται καθημερινά (σε έναν μεγάλο τόσο από έκταση, όσο και από πληθυσμό δήμο, όπως αυτός της Τριφυλίας), δημιουργώντας έτσι μεγάλη ανησυχία και έντονο προβληματισμό στην τοπική κοινωνία για το “τι μέλλει γενέσθαι”. Του ανέφερα, λοιπόν, πως κρίνεται άμεση και επιτακτική η ανάγκη στελέχωσης του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, ούτως ώστε να καλύψει την περιοχή μας και να μην αναγκάζονται οι ασθενείς να μετακινούνται στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας ή σε νοσοκομεία των Αθηνών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν, όπως επίσης και την ανάγκη του για εξοπλισμό με έναν αξονικό τομογράφο, τον οποίο δεν διαθέτει. Επίσης, λόγω της μεγάλης γεωγραφικής έκτασης του δήμου μας και της αύξησης του πληθυσμού του, κυρίως κατά τους θερινούς μήνες, του ζήτησα να ενισχύσει το στόλο του ΕΚΑΒ στην Τριφυλία, με επιπλέον σύγχρονα ασθενοφόρα. Με δεδομένη, τα τελευταία χρόνια, την όλο και μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη του Νομού Μεσσηνίας, καθώς και ολόκληρης της Τριφυλίας, το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπως του ανέφερα, πρέπει να αποτελέσει το “κέντρο” για παροχή υγείας, καθώς όμοροι δήμοι, στερούνται νοσηλευτικού ιδρύματος.

Τέλος, τον ενημέρωσα και για το θέμα τού Κέντρου Υγείας Φιλιατρών, καθώς και για την προεκλογική μου δέσμευση, να αναλάβει ο Δήμος Τριφυλίας την κάλυψη όλων των εξόδων διαμονής δύο ιατρών, που θα το στελεχώσουν.

Στη συνέχεια, ο υπουργός κ. Κικίλιας, αφού με ενημέρωσε πως έχει επισκεφθεί αρκετές φορές την Τριφυλία, δεσμεύτηκε (για το αυτονόητο, όπως είπε) πως το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας θα στελεχωθεί άμεσα με ιατρικό προσωπικό και θα καλυφθούν όλες οι οργανικές του θέσεις. Επίσης, παρουσία και του γενικού γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας κ. Ιωάννη Κωτσιόπουλου, δεσμεύτηκε για τον εξοπλισμό τού Νοσοκομείου Κυπαρισσίας με αξονικό τομογράφο, καθώς και για την ενίσχυση του στόλου τού ΕΚΑΒ με δύο ακόμα ασθενοφόρα.

Τέλος, με συνεχάρη για την πρωτοβουλία μου, σχετικά με το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών και δήλωσε πως θα έχω τη στήριξή του και θα είναι δίπλα μου για ό,τι τυχόν χρειαστεί. Ο γενικός γραμματέας κ. Κωτσιόπουλος, με τη σειρά του, δεσμεύτηκε πως θα με κρατάει ενήμερο για όλα τα θέματα που συζητήσαμε και σε ό,τι αφορά στην επίλυσή τους».

Κλείνοντας ο κ. Λεβεντάκης αναφέρει: «Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησής μου με τον υπουργό, καθώς και με το γενικό γραμματέα τού υπουργείου Υγείας, ήταν παρών και ο βουλευτής Μεσσηνίας με τη Ν.Δ. κ. Μίλτος Χρυσομάλλης, τον οποίο και ευχαριστώ για τη στήριξη. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω, δημόσια, τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια και το γενικό γραμματέα κ. Ιωάννη Κωτσιόπουλο, τόσο για την εποικοδομητική μας συζήτηση, όσο και για την ευαισθησία που έδειξαν στα προβλήματα που τους εξέθεσα, καθώς επίσης και για τις δεσμεύσεις τους όσον αφορά στην επίλυσή τους».

 

Πηγή: Εφ.«Ελευθερία»