Αγροτικά

Η Τριφυλία έδωσε δυναμικό παρών στο Αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Ακούστε το άρθρο

ΤΟΝ κίνδυνο να σβήσει η πρωτογενής παραγωγή με εθνική ζημιά στην ελληνική οικονομία εξαιτίας των σκληρών φορολογικών μέτρων, των ασφαλιστικών εισφορών, των δασικών χαρτών διατράνωσαν αγρότες από την Μεσσηνία στην μεγάλη κινητοποίησης που έγινε στην Αθήνα, η οποία όμως σημαδεύτηκε από ένταση και χημικά από τα ΜΑΤ.

Η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην πλατεία Βάθης ήταν πρωτοφανής καθώς διεξήχθη σε μια δύσκολη περίοδο για τα αγροτικά ζητήματα, με την παρουσία αγροτών από την Κρήτη και από την Πελοπόννησο ζητώντας την άμεση στήριξη των παραγωγών και όχι την σταδιακή αφαίμαξη των εισοδημάτων από το κυβερνητικό επιτελείο.

Χαρακτηριστική ωστόσο ήταν η συμμετοχή του Αγροτικού συλλόγου Γαργαλιάνων που πρωτοστάτησε στην κινητοποίηση με τεράστιο πανό ζητώντας να μπει τέλος στο ξεκλήρισμα της υπαίθρου ώστε να ληφθούν σοβαρά μέτρα.

Οι κινητοποιήσεις πάντως λόγω της έντασης είχε ως αποτέλεσμα την ρίψη χημικών, όταν προηγήθηκε μικρή αψιμαχία με διμοιρία των ΜΑΤ, χωρίς ωστόσο να κλιμακωθεί η ένταση καθώς επικράτησε η λογική. Η συμμετοχή πάντως ήταν σημαντικά με αγρότες από την Μεσσηνιακή Μάνη και την περιοχή της Μεσσήνης αλλά και γειτονικούς Νομούς. Σύμφωνα με πληροφορίες οι κινητοποιήσεις των αγροτών δεν έχουν αποφορτιστεί ακόμα καθώς παραμένει σε εκκρεμότητα το θέμα των δασικών χαρτών.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Όλη η επικαιρότητα