Μεσσηνία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τριφυλία: Έρχεται ειδική συνεδρίαση για τον Κλεισθένη Ι

O ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1 απασχόλησε το τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο στη Τριφυλία καθώς φαίνεται ότι υπέρ της απλής αναλογικής με όρους τάσσεται η μείζονα αντιπολίτευση, ενώ η πλειοψηφία διατήρησε χαμηλούς τόνους για το θέμα αυτό.

O επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Στάθης Ανδρινόπουλος αναφέρθηκε στις κοινές δηλώσεις της Κεντρικής ένωσης Δήμων και των Ενώσεων Περιφερειών καθώς αλλάζει ο χάρτης της αυτοδιοίκησης προτείνοντας “ως Δήμος οφείλουμε να υποβάλουμε μια πρόταση για την λειτουργία του νέου θεσμικού πλαισίου και να τεθεί το θέμα σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου ώστε να αποκρυσταλλωθεί συνολική άποψη”.

Ο Δήμαρχος κ. Κατσίβελας τόνισε ότι “στο συνέδριο εκφράστηκαν όλα τα κόμματα για την επόμενη ημέρα στο χώρο της αυτοδιοίκησης ενώ η ΚΕΔΕ θα καλέσει τους Δήμους ώστε να εξεταστεί η νομοτέλεια των διατάξεων και επομένως όλοι οι Δήμοι στη Μεσσηνία θα κληθούν να κάνουν ειδική συνεδρίαση για το νέο νομοσχέδιο” αποτελώντας υποχρέωση των τοπικών οργάνων.

Ο κ.Σαράντος Κουκούμης διευκρίνισε ότι “περιμέναμε από το Δήμο αντί για παχιά λόγια να κάνει μια σωστή διαχείριση σε σχέση με το παρελθόν έξω από τα όρια της μικροπολιτικής” χαρακτηρίζοντας ως “εγκληματική πολιτική την αδράνεια σε θέματα περιβάλλοντος άρα και ποιότητας ζωής των πολιτών”.

Όλη η επικαιρότητα