Μεσσηνία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τριφυλία: Μόνιμες προτάσεις από τον δήμο για το αναπτυξιακό συνέδριο αλλά ξεχάστηκε ο Κυπαρισσιακός Κόλπος

Ακούστε το άρθρο

Το Αναπτυξιακό συνέδριο Πελοποννήσου αποτελεί μια ευκαιρία πριν εκπνεύσει το ΕΣΠΑ προκειμένου να προωθηθούν υποδομές που χρήζουν περαίωσης στην Τριφυλία.

Μετά τις προτάσεις φορέων της Μεσσηνίας, υπόμνημα για τα έργα της περιοχής κατέθεσε την Τρίτη και 13 του μήνα, ο Δήμος Τριφυλίας, χωρίς όμως να έχει καν συνεδριάσει η Επιτροπή Διαβούλευσης η οποία θεωρείται..εξαφανισμένη, καθώς δεν διεξήχθη καμία συνεδρίαση ούτε πριν τον Προυπολογισμό ή το τεχνικό πρόγραμμα ώστε να τοποθετηθούν οι κοινωνικοί εταίροι του Δήμου με το παραγωγικό κεφάλαιο του τόπου.
Οι πάγιες διεκδικήσεις του δήμου
Ωστόσο οι προτάσεις του Δήμου αποτελούν πάγιες διεκδικήσεις για την περιοχή. Στους οδικούς άξονες περιλαμβάνεται το Καλονερό-Τσακώνα που είναι σε φάση ωρίμανσης μαζί με το Πύργος- Καλονερό, το Φιλιατρά-Γαργαλιάνοι το οποίο η περιφέρεια έχει χαρακτηρίσει ώριμο, μαζί με το Γαργαλιάνοι-Βάλτα-φράγμα-Χριστιανούπολη. Στις αναπτυξιακές υποδομές έμφαση δίνεται στο ώριμο έργο της Περιφέρειας και του υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης για τα Δίκτυα άδρευσης στο φιλιατρινό φράγμα, την αντιδιαβρωτική προστασία του Καλονερού που έχει λησμονηθεί από το 2013, η επισκευή του λιμανιού Κυπαρισσίας, η ανακατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου Μαραθούπολης. Για τις περιβαλλοντικές υποδομές συγκαταλέγεται η αποχέτευση με τον βιολογικό των Γαργαλιάνων, την βελτίωση του συνδέσμου ύδρευσης Τέλλος Άγρας, ενώ στον πολιτισμό η υποστήλωση του κάστρου Κυπαρισσίας, η ανάπλαση στο Ναό των Χριστιάνων, η αξιοποίηση του κτιρίου της Εθνικής τράπεζας στην Κυπαρισσία.
Τέλος να σημειώσουμε ότι στο σχετικό υπόμνημα δεν υπάρχει καμία αναφορά για το θέμα του σιδηροδρομικού άξονα, την διευθέτηση χειμάρρων, την αξιοποίηση και προστασία του ποταμού Νέδα, αλλά και την δημιουργία Περιφερειακού Πάρκου στο Κυπαρισσιακό κόλπο που μπορούν να αποτελέσουν πεδίο εξωστρέφειας.

Όλη η επικαιρότητα