Ηλεία Τουρισμός

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Στις πρώτες επιλογές η Ηλεία!

Τα στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates.
Ακούστε το άρθρο

Οι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί στα νησιά και την ηπειρωτική χώρα αναμένεται να «βουλιάξουν» το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, το οποίο παραδοσιακά για πολλούς σημαίνει την έναρξη της θερινής περιόδου.

Αρκετοί μάλιστα, έχουν ήδη φροντίσει από νωρίς για τις κρατήσεις τους τόσο σε ξενοδοχεία όσο και σε ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates καταγράφονται ποσοστά προ-κρατήσεων σε διαμερίσματα και κατοικίες που ξεπερνούν το 90%. Υπάρχουν, ωστόσο, προορισμοί που προσφέρονται για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής στους οποίους το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις δεν ξεπερνά τα 300 ευρώ. Ανάμεσα σε αυτούς, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, βρίσκεται και η Ηλεία.

Τόσο στην περιοχή μας, όσο και σε όμορους νομούς, όπως η Μεσσηνία και η Αχαΐα, μέχρι και την τελευταία στιγμή δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να βρουν ευκαιρίες για μία απόδραση από τα αστικά κέντρα, το τριήμερο. Αρκεί, να κάνουν μία καλή αναζήτηση στις σχετικές μηχανές αναζήτησης για την εύρεση δωματίου σε ξενοδοχείο ή στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης για κατοικίες.

Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρεται στο E-Real Estate: Στην Πελοπόννησο, στο Καλαμάκι Μεσσηνίας το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις σε κατοικία 45 τ.μ. διαμορφώνεται στα 246 ευρώ, στη Ζαχάρω του Νομού Ηλείας, κατοικία 40 τ.μ. μισθώνεται προς 197 ευρώ ενώ στα Σελιανίτικα της Αχαΐας, κατοικία 35 τ.μ. με 164 ευρώ. Τέλος, με μια μικρή έρευνα στην Booking, ο μέσος όρος κόστους, για καταλύματα και ξενοδοχεία στην Ηλεία, κυμαίνεται αντίστοιχα στα 250 ευρώ.

Όλη η επικαιρότητα