Categories: Αποδράσεις

Τριήμερο των Θεοφανείων στην Ηλεία: Ευκαιρία για εκδρομή!

Share

Τα φετινά Θεοφάνεια μας επιφυλάσσουν ένα όμορφο τριήμερο, πριν επιστρέψουμε για τα καλά στην μετα-εορταστική ρουτίνα, και τις υποχρεώσεις που φέρνει μαζί του το νέο έτος.

Κι επειδή τριήμερο, θα πει… εκδρομή, το Patrisnews, σας προτείνει 5 ξεχωριστά -παραθαλάσσια- μέρη της Ηλείας, για μια κοντινή, αλλά συνάμα ξεχωριστή απόδραση.

Κατάκολο

Το Κατάκολο, επίνειο και θέρετρο του Πύργου, αποτελεί από τα παλαιότερα χρόνια έως και σήμερα, ιδανικό προορισμό για ηρεμία και χαλάρωση.  Μια περιοχή “προικισμένη” με ένα ξεχωριστό φυσικό κάλλος, απέχει μόλις 13 χλμ. από την πρωτεύουσα του νομού Ηλείας, και αποτελεί μια από τις κυριότερες πύλες εισόδου τουριστών στην Ελλάδα.

Αξίζει να επισκεφτείτε, το κάστρο του, γνωστό και ως Ποντικόκαστρο, τον ξακουστό του Φάρο, που δεσπόζει στο ακρωτήρι από το 1865, καθώς και την όμορφη εκκλησία του Αγίου ΝΙκολάου, στην κεντρική πλατεία του Κατακόλου.

Τέλος, αν είστε λάτρης της πεζοπορίας, επιβάλλεται να περιηγηθείτε στο βουνό του χωριού. Η θέα από εκεί ψηλά θα σας κόψει την ανάσα.

Αρκούδι

Το χωριό που «ακουμπάει» την θάλασσα. Ένα μέρος που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους παραθαλάσσιους τουριστικούς προορισμούς της γειτονικής Ιταλίας (θα πουν πολλοί).

Ο λόγος για το Αρκούδι Ηλείας, έναν μικρό παραθαλάσσιο οικισμό, κτισμένο σε υψόμετρο περίπου 1-25 μέτρων, που μετρά μόλις 157 κατοίκους.

Το παραθαλάσσιο αυτό χωριό αποτελεί έναν προορισμό για όλα τα βαλάντια με ωραία παραλία, γραφικές ταβέρνες, ξενοδοχεία, καταγάλανα νερά και ονειρεμένα ηλιοβασιλέματα.

Κουρούτα

Η Κουρούτα, εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παραθεριστικούς προορισμούς.

Γνωστή για την μαγευτική παραλία της, με την ψιλή άμμο, και τα καταγάλανα νερά, είναι ίσως η πιο τουριστική παραλία του νομού.

Στην περιοχή θα βρει κανείς, ξενοδοχεία, cafe-bar και εστιατόρια, με τις τιμές να είναι πάντοτε προσιτές.

Παλούκι

Αν βρεθείτε κάποια στιγμή κοντά στον κόλπο του Χελωνίτη, Δυτικά της Πελοποννήσου και έχετε όρεξη για μια βουτιά, πρέπει σίγουρα να επισκεφθείτε την παραλία «Παλούκι». Το μικρό αυτό παραθεριστικό θέρετρο, που βρίσκεται μόλις 17 χλμ. από την πόλη του Πύργου και 8 χλμ από την Αμαλιάδα, αποτελεί ένα γραφικό ψαροχώρι και ξεχωρίζει για την «απείραχτη» ομορφιά του.

Στο Παλούκι θα συναντήσεις μία χρυσαφένια παραλία, που θεωρείται από τις ωραιότερες αμμώδεις παραλίες της Ηλείας, καθώς και ένα μικρό γραφικό λιμανάκι με ψαρόβαρκες.

Στην περιοχή λειτουργεί και ένα κάμπινγκ, όπου μπορείς να στήσεις την σκηνή σου κάτω από τα πεύκα και να απολαύσεις την γαλήνη της θάλασσας.

Καϊάφας

Στον Καϊάφα, θα σας υποδεχτεί ένα εντυπωσιακό πευκοδάσος.

Σε αυτήν τη γνωστή ελληνική λουτρόπολη, τα ιαματικά νερά πηγάζουν από τα σπήλαια των Ανιγρίδων και Ατλαντίδων νυμφών, «σπίτια» των μυθικών αυτών μορφών.

Μία στενή λωρίδα γης χωρίζει τη θάλασσα από τη λίμνη του Καϊάφα, στο κέντρο της οποίας βρίσκεται το νησάκι της Αγίας Αικατερίνης…