Ηλεία

Τριήμερο ξεφαντώματος στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

Ακούστε το άρθρο

      Ένα τριήμερο ξεφαντώματος και διασκέδασης υπόσχεται ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Δευτέρα στο Δημαρχείο της πόλης για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χάρης Σπηλιόπουλος, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να διοργανώνουμε και φέτος πολύ ενδιαφέρουσες αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, δίνοντας την ευκαιρία στους δημότες μας και στους επισκέπτες του τριημέρου να διασκεδάσουν και να ξεφύγουν από τα προβλήματα της καθημερινότητας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παναγιώτης Μαντάς αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις εντός της πόλης της Αρχαίας Ολυμπίας, τονίζοντας: Οι εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου, με το κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού, στην πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας στις 11 το πρωί (κεντρική πλατεία – διασταύρωση Πραξιτέλους Κονδύλη και Δούμα). Την ίδια ώρα, οι μικροί μας φίλοι θα χορέψουν στο παραδοσιακό γαϊτανάκι στην κεντρική πλατεία, υπό την επιμέλεια της ψυχαγωγικής ομάδας «Constantin». Το βράδυ της ίδιας ημέρας, στον λόφο Δρούβα θα γίνει η αναβίωση του εθίμου «Το άναμμα της φωτιάς» στην κεντρική πλατεία του οικισμού, με πολύ χορό και διασκέδαση. Ξεχωριστή νότα θα δώσει η καρναβαλική ομάδα της τοπικής κοινότητας Φλόκα, με το πέταγμα φωτεινών αερόστατων».

Το μέλος του τοπικού συμβουλίου, Ιωάννα Παναγοπούλου αναφερόμενη στις εκδηλώσεις είπε: «Η κοινότητα Αρχαίας Ολυμπίας καλεί τους  δημότες μας και όσους άλλους θέλουν να διασκεδάσουν με την ψυχή τους στο Κυνήγι Θησαυρού, να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σ’ αυτό το όμορφο παιχνίδι και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα περάσουν μαζί μας όμορφες στιγμές».

«Μαγνήτης» το καρναβάλι στο Πελόπιο

Η κεντρική καρναβαλική παρέλαση θα είναι και φέτος στο Πελόπιο την Κυριακή 1 Μαρτίου στις 4μμ. «Θα πρέπει να τονίσω ότι φέτος, στο καρναβάλι του Πελοπίου, αναμένεται να έχουμε ρεκόρ συμμετοχών αλλά και μεγαλύτερη ποικιλία και έμπνευση στις καρναβαλικές ομάδες. Καλούμε τόσο τους δημότες μας όσο και πολίτες από γειτονικούς δήμους να ξεφαντώσουν μαζί μας σ’ αυτό το ξεχωριστό καρναβάλι», ανέφερε ο κ. Σπηλιόπουλος.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου με τα κεντρικά Κούλουμα στην Τ.Κ. Στρεφίου (χώρο διεξαγωγής της εμποροπανήγυρης) όπου θα γίνει διαγωνισμός χαρταετού. Τα Κούλουμα θα γιορταστούν και στον λόφο Δρούβα, επίσης με διαγωνισμό χαρταετού. Στις 6μμ στην τοπική κοινότητα Φλόκα (κεντρική πλατεία) θα γίνει το εντυπωσιακό έθιμο του πετάγματος αερόστατων, κλείνοντας τις τριήμερες εκδηλώσεις.

Την διοργάνωση των εκδηλώσεων έχουν από κοινού ο Δήμος Αρχ. Ολυμπίας, οι τοπικές κοινότητες Αρχ. Ολυμπίας, Πελοπίου, Στρεφίου, Φλόκα, μαζί με πολιτιστικούς συλλόγους – φορείς όλου του Δήμου.

Όλη η επικαιρότητα