Τρίκαλα: Εξαπάτησαν 69χρονη που φοβόταν το… κούρεμα!

Η γυναίκα φοβήθηκε μη χάσει
τις οικονομίες της
και έδωσε 5.500 ευρώ
σε δύο δόσεις μέσω ταχυδρομείου για να τις… σώσει

Με σιγουριά μιλούσε για επικείμενο «κούρεμα» καταθέσεων ο άγνωστος άνδρας που επικοινώνησε τηλεφωνικά με μια ηλικιωμένη στην Φαρκαδόνα Τρικάλων και συστήθηκε ως διευθυντής τράπεζας, καταφέροντας να την τρομοκρατήσει αρκετά.

Το αποτέλεσμα ήταν να πειστεί η 69χρονη να του εμπιστευτεί τις οικονομίες της για να τις… σώσει! Μάλιστα, κατέθεσε συνολικά 5.500 ευρώ σε δύο δόσεις με ταχυδρομικές επιταγές μέσω των ΕΛ.ΤΑ., στις 10 Νοεμβρίου. Όταν η ηλικιωμένη κατάλαβε ότι την είχαν εξαπατήσει, κατέφυγε στο αστυνομικό τμήμα της πόλης που ξεκίνησε αμέσως έρευνα.

Όπως διαπιστώθηκε, τα χρήματα είχε παραλάβει μια νεαρή γυναίκα από δύο υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ. σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής. Οι κάμερες ασφαλείας την είχαν καταγράψει κι έτσι αναγνωρίστηκε.

Πρόκειται για μια 28χρονη Ελληνίδα σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων. Ωστόσο, δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη ο συνεργός της και η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί αν εξαπάτησαν και άλλους πολίτες.

protothema.gr/