Ελλάδα

Τρίκαλα: Γιατί αφέθηκε ελεύθερος ο αστυνομικός που κατηγορείται για ασέλγεια της 4χρονης

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπεράσπιση επέμεινε για εφαρμογή του Άρθρου 277 του Ποινικού Κώδικα και δικαιώθηκε.
Ακούστε το άρθρο

Αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο αστυνομικός στα Τρίκαλα, ο οποίος συνελήθη κατηγορούμενος από την εν διαστάσει σύζυγό του για ασέλγεια σε βάρος της τετράχρονης κόρης τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπεράσπιση επέμεινε για εφαρμογή του Άρθρου 277 του Ποινικού Κώδικα και δικαιώθηκε.

Το εν λόγω άρθρο προβλέπει ξεκάθαρα πώς πρέπει να λαμβάνονται οι καταθέσεις ανηλίκων: κατάθεση της ανήλικης, στη συγκεκριμένη περίπτωση, σε ουδέτερο χώρο που να μην παραπέμπει σε αστυνομία, δικαστήρια κλπ., από ειδική παιδοψυχίατρο και με καταγραφή του συνόλου αυτής από βίντεο.

Αυτό συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης, με τη νεότερη κατάθεση της 4χρονης – μέσα από παιχνίδια, ζωγραφιές και συζήτηση – που διήρκησε σχεδόν μία ώρα και 20 λεπτά και, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr, φέρεται να άλλαξε βασικές αναφορές της από την πρώτη κατάθεση, που είχε δώσει σε αστυνομικούς και παιδοψυχολόγο και είχαν οδηγήσει στη σύλληψη του 29χρονου αστυνομικού.

Ο πατέρας της 4χρονης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (παρουσία στο Αστυνομικό Τμήμα κάθε 1η και 15η του μήνα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, συναντήσεις με το παιδί παρουσία κοινωνικού λειτουργού), ενώ αναμένεται να καταθέσει έφεση για άρση και αυτής της απόφασης μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Από την πλευρά του 29χρονου αστυνομικού, διανεμήθηκε η εξής δήλωση: «Η Κατερίνα, η οικογένειά μου, οι νομικοί μου παραστάτες και εγώ αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη στην εξαιρετική παιδοψυχίατρο Τρικάλων και σε όσους τήρησαν τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Λυπούμεθα για όσους λοιδορούσαν μονίμως του άρθρου 277 του Κώδικος Ποινικής Δικονομίας και την σημασία της ψυχιατρικής επιστήμης. Λυπούμεθα ιδιαίτερα για όσους, από βαριά αμέλεια και έλλειψη συνειδήσεως, υποκρίθηκαν το ρόλο του Προανακριτή και για όσους παραβίασαν για τις δικές τους σκοπιμότητας το τεκμήριο της αθωότητας και μας κατέστησαν δημόσιο θέαμα. Περιφρονούμε εκείνους που σκηνοθέτησαν την κατηγορία και δηλώνουμε ότι οι ευθύνες όλων θα αναζητηθούν».

Καταπέλτης ο παππούς της 4χρονης κατά του αστυνομικού: «Είναι άρρωστος»

Για πρώτη φορά μίλησε ο παππούς της 4χρονης, Αριστείδης Μούσιος, στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι».

«Μεταξύ τους υπήρχαν εντάσεις, το είχαν διαλύσει το μαγαζί πριν χιλιάδες χρόνια… Είχανε σκορπίσει, όταν δύο άνθρωποι δεν ταιριάζουν, δεν μπορούν να τα βρούνε, τα χαλάνε», δήλωσε ο παππούς της 4χρονης για τις σχέσεις του ζευγαριού.

Και συνέχισε, μιλώντας για τα σημάδια στο κορμί της κόρης του και μητέρας της 4χρονης: «Ακριβώς δεν μου το είχε πει, αλλά είχα δει σημάδια πάνω της από χτυπήματα, μελανά σημάδια, η μικρή (σ.σ. η κόρη του) δεν είχε πει μαζί μου τίποτα, τα έλεγε στη μάνα της και η μάνα μού τα έλεγε».

«Εν τω μεταξύ, την έβλεπα με σημάδια μελανά, στην πλάτη, τη γάμπα, το σώμα ήταν μελανό», πρόσθεσε.

Ο ίδιος δήλωσε πως δεν παρατήρησε κάτι στην εγγονή του. «Όταν το έβλεπα εγώ, δεν είχα δει ποτέ μου τέτοια πράγματα, το έπαιρνε για ένα Σαββατοκύριακο και το έφερνε πάλι».

Για την ψυχολογία της 4χρονης δήλωσε: «Να σας πω την αλήθεια εγώ δεν είμαι μαζί τους για να ξέρω, για να το βλέπω, αλλά μία φορά μου είχε πει η γιαγιά της, είναι φορές-φορές που δεν θέλει να πάει στον πατέρα της».

«Για εμένα προσωπικά είναι άρρωστος στο μυαλό και θέλει στήριξη ψυχολογική, κανείς άνθρωπος δεν φτάνει εκεί άμα δεν είναι άρρωστος», κατέληξε ο κ. Μούσιος.

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα