Ελλάδα

Τρίκαλα: Κάμερα ασφαλείας “έπιασε” την 16χρονη λίγο πριν βρεθεί νεκρή έξω από εκκλησία! Η τελευταία της συνάντηση

Ακούστε το άρθρο

Ο μυστηριώδης θάνατος της 16χρονης στα Τρίκαλα συνεχίζει να συνταράσσει την τοπική κοινωνία και να προβληματίζει τις Αρχές. Η ανήλικη μαθήτρια βρέθηκε νεκρή έξω από εκκλησία και η έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου της, βρίσκονται σε εξέλιξη…

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους βίντεο από κάμερες δρόμων της περιοχής. Μάλιστα σε ένα από αυτά καταγράφεται η 16χρονη σε έναν δρόμο, κοντά στο σπίτι της, περίπου στις 03.00 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Κλειδί αποτελεί και η εξέταση του κινητού τηλεφώνου της ανήλικης, που έχει ήδη ξεκινήσει. Παράλληλα, θα εντοπιστούν και τα στίγματα των κινητών τηλεφώνων όσων βρίσκονταν στην περιοχή το βράδυ της Τρίτης και το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης ο θάνατός της προήλθε από βαρύτατες κακώσεις κρανίου και θώρακος συμβατές με πτώση. Από την πλευρά του, ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, που πραγματοποίησε αυτοψία στο εκκλησάκι όπου βρέθηκε νεκρή η μαθήτρια, εκτίμησε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να ανέβει κάποιος στη στέγη του ναού, που είναι υπό κατασκευή, ενώ και η σκαλωσιά που βρίσκεται πίσω από την εκκλησία είναι εξαιρετικά ασταθής.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο 27χρονος αστυνομικός παραδέχτηκε ότι συναντήθηκε με την 16χρονη μαθήτρια στις 02.00 τα ξημερώματα της Τετάρτης και στη συνέχεια είπε πως την άφησε και έφυγε σπίτι της.

Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

Όπως αποκαλύπτει στο newsit.gr ο δικηγόρος της οικογένειας Δημήτρης Σαμαρτζής οι μάρτυρες είναι έτοιμοι να καταθέσουν επίσημα στις Αρχές, που έχουν αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης, τα όσα είδαν και άκουσαν το
μοιραίο εκείνο εφιαλτικό βράδυ: “Είμαστε στο στάδιο όπου συλλέγουμε μαρτυρικές καταθέσεις γι αυτό κάνουμε έκκληση στον κόσμο και σε όποιον γνωρίζει ή είδε κάτι εκείνο το ξημέρωμα να το πει. Έχουν έρθει κάποιοι μάρτυρες που προέκυψαν στην πορεία και είδαν την κοπέλα τις πρωινές εκείνες ώρες. Για την ακρίβεια υπάρχει μαρτυρία κοπέλας που την είδε κάποια στιγμή γύρω στις 4 παρά, που αναφέρει πως ήταν σε αγριεμένη κατάσταση εκείνη την ώρα. Από την ερχόμενη εβδομάδα οι μάρτυρες θα προσέλθουν και θα καταθέσουν όσα είδαν και γνωρίζουν. Υπάρχουν άτομα που βρέθηκαν κοντά στο σημείο όπου είναι το άλσος του Προφήτη Ηλία, τα οποία άκουσαν φωνές και ουρλιαχτά γύρω στις 5 τα ξημερώματα”.

Η οικογένεια της που έχει βυθιστεί για πάντα στο πένθος δεν σκοπεύει σε καμία περίπτωση να εγκαταλείψει την υπόθεση, γι αυτό και αισθάνεται δικαιωμένη όπως εξηγεί ο δικηγόρος της από την απόφαση της ασφάλειας Τρικάλων να κρατήσει ανοιχτό τον φάκελο: “Η Ασφάλεια Τρικάλων δήλωσε ότι δεν θα κλείσει ο φάκελος ακόμα και αν ο θάνατος της 16χρονης χαρακτηριστεί επίσημα ως αυτοκτονία, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι ώρας.

Αυτό δικαιώνει απόλυτα την οικογένειας της, καθώς θα μάθει τι κρύβεται πίσω από το μεγάλο αυτό κακό. Το ζητούμενο είναι ακόμα κι αν μιλάμε για αυτοκτονία, να φανούν οι λόγοι για τους οποίους προέβη η κοπέλα σε αυτή την κίνηση. Είμαστε πεπεισμένοι πως ο,τι έγινε δεν έγινε με δικής της πρωτοβουλία και πως κάποιος άλλος ευθύνεται. Από την στιγμή που η έρευνα ολοκληρωθεί και συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία από τις τοξικολογικές εξετάσεις, τα τηλέφωνα, τις κεραίες, οι έρευνες θα επικεντρωθούν στο ποιος την ώθησε στην αυτοκτονία και τη μεσολάβησε. Να πούμε ότι επισήμως δεν έχει χαρακτηριστεί ακόμα ως αυτοκτονία”.

“Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου θα πάρει λίγο διάστημα ακόμα είμαστε σε αναμονή. Τα αποτελέσματα θεωρούμε πως θα ρίξουν φως στην υπόθεση, καθώς αν έχει συμβεί κάτι, αυτό έχει γίνει από την στιγμή που ο νεαρός αστυνομικός την άφησε στο σπίτι της. Η κοπέλα σύμφωνα με το βιντεοσκοπημένο υλικό φαίνεται χαρούμενη, ενώ είναι ξεκάθαρο πως ζούσε σε πελάγη ευτυχίας, κάτι που δεν ταιριάζει καθόλου με την αμέσως μετά μετατροπή των συναισθημάτων της.

Το βιντεοσκοπημένο υλικό που πλέον είναι στοιχείο της δικογραφίας δείχνει τις τελευταίες στιγμές της κοπέλας μαζί με τον αστυνομικό. Εκεί και οι δυο τους φαίνονται χαρούμενοι. Το παράξενο και το μυστικό στην περίεργη αυτή ιστορία είναι το τι πραγματικά συνέβη λίγη ώρα αργότερα, όπου η κοπέλα βγαίνει ανήσυχη πλέον στους δρόμους, με ποιον συναντιέται και τι είναι αυτό που τελικά την ωθεί στον θάνατο”.

via

Όλη η επικαιρότητα