Ελλάδα

Τρίκαλα: “Δεν είναι σκευωρία, το παιδί φοβάται”

Ο κατηγορούμενος αστυνομικός, ολοκλήρωσε την απολογία του χθες λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα και αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της παρουσίας του στο Αστυνομικό Τμήμα.
Ακούστε το άρθρο

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες ο αστυνομικός στα Τρίκαλα που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος της 4χρονης κόρης τους. Σύμφωνα με το τοπικό trikalavoice, η υπεράσπιση επέμεινε για εφαρμογή του Άρθρου που προβλέπει πώς πρέπει να λαμβάνονται οι καταθέσεις ανηλίκων.

Οπως αναφέρει το άρθρο 277 του Ποινικού Κώδικα η κατάθεση της ανήλικης έπρεπε να παρθεί σε ουδέτερο χώρο, να μην παραπέμπει σε αστυνομία, δικαστήρια κλπ., από ειδική παιδοψυχίατρο και με καταγραφή του συνόλου αυτής από βίντεο.

Η νεότερη κατάθεση της 4χρονης την περασμένη Τετάρτη -μέσα από παιχνίδια, ζωγραφιές και συζήτηση- διήρκησε σχεδόν 1 ώρα και 20 λεπτά και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ίδιου μέσου φέρεται να άλλαξε βασικές αναφορές της από την πρώτη κατάθεση -που είχε δώσει σε αστυνομικούς και παιδοψυχολόγο- η οποία είχε οδηγήσει και στη σύλληψη του 29χρονου αστυνομικού.

Ο κατηγορούμενος αστυνομικός, ολοκλήρωσε την απολογία του χθες λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα και αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της παρουσίας του στο Αστυνομικό Τμήμα κάθε 1η και 15η του μήνα, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ οι συναντήσεις με το παιδί θα πρέπει να γίνονται παρουσία Κοινωνικού Λειτουργού.

«Το παιδί φοβάται -Δεν υπάρχει καμία σκευωρία»

Η μητέρα της 4χρονης μίλησε στον ALPHA για την καταγγελία που έκανε στον πρώην σύζυγό της, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει καμία σκευωρία σε βάρος του και ότι βασίζεται σε όσα αναφέρει η κατάθεση του παιδιού τους. «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο παιδί μου και σε αυτές τις πάνω από 40 περίπου σελίδες (της κατάθεσης), όπως και στην ελληνική δικαιοσύνη γιατί η αντίθετη πλευρά επιλέγει να δημοσιοποιεί μόνο τις τελευταίες δυο σελίδες από την κατάθεση της μικρής, η οποία μικρή έδωσε μετά από πολύ ώρα», λέει η 23χρονη.

«Μιλάμε για ένα 4χρονο παιδί, το οποίο ήθελε να φάει, να παίξει, βρισκόταν σε ένα περιβάλλον όπου δεν ήξερε κανέναν και προφανώς ζητούσε την μαμά του», προσθέτει. Η 23χρονη μητέρα δήλωσε επίσης ότι δεν υπάρχει σκευωρία σε βάρος του πρώην συζύγου της και όπως λέει το παιδί εξετάστηκε από γιατρούς στο νοσοκομείο όπου κατέφυγε αμέσως μόλις αντιλήφθηκε την κακοποίηση.

«Τα όσα είπε, αναίρεσε με δικά της λογάκια μετά από πολλές ερωτήσεις και φαίνεται ξεκάθαρα ότι το παιδί είναι κουρασμένο, είναι ταλαιπωρημένο, είναι φοβισμένο» αναφέρει. Και προσθέτει: «Δεν φοβάμαι κανένα είδους απειλή σε αυτές τις 40 σελίδες περιγράφει αναλυτικά το βίωμα του, το βίωμα που πέρασε στα χέρια του πατέρα του τα όσα περιγράφει… όχι ότι είμαι μάνα της, ο κάθε περαστικός θα του προκαλέσει φρίκη». Τέλος, για την 23χρονη ο πιο σημαντικός περιορισμός που επιβλήθηκε στον πρώην σύζυγό της είναι ότι μπορεί να βλέπει την 4χρονη μόνο παρουσία ειδικού συμβούλου. «Ο ανακριτής και ο εισαγγελέας προστατεύουν το παιδί», λέει χαρακτηριστικά.

Σοκάρει ο παππούς 4χρονης

Μιλώντας στο MEGA, ο παππούς του παιδιού χαρακτήρισε τον 29χρονο «άρρωστο» και σημείωσε ότι χρειάζεται κάποια στήριξη ψυχολογικά. «Για εμένα προσωπικά είναι ένας άρρωστος στο μυαλό και θέλει κάποια στήριξη ψυχολογικά, κανείς άνθρωπος δεν φτάνει εκεί άμα δεν είναι άρρωστος», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα τόνισε πως υπήρχαν εντάσεις αρκετά συχνά ανάμεσα στο ζευγάρι και πως είχε δει σημάδια και στο κορμί της κόρης του, μητέρας της 4χρονης. «Μεταξύ τους υπήρχαν εντάσεις, το είχαν διαλύσει το μαγαζί πριν χιλιάδες χρόνια. Είχα δει σημάδια πάνω της από χτυπήματα, μελανά σημάδια, η μικρή (σ.σ. η κόρη μου) δεν είχε πει μαζί μου τίποτα, τα έλεγε στη μάνα της και η μάνα της μου τα έλεγε. Εν τω μεταξύ, την έβλεπα με σημάδια μελανά, στην πλάτη, τη γάμπα, το σώμα ήταν μελανό».

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα