Ηλεία

Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών: Φυλάκιση 12 ετών σε 57χρονο για φυτεία χασίς στο Βρανά Βαρθολομιού

Ακούστε το άρθρο

Σε κάθειρξη 12 ετών, καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών ο 57χρονος που είχε συλληφθεί, επ’ αυτοφώρω τον Ιούλιο του 2016, ενώ βρίσκονταν εντός της φυτείας και περιποιούνταν την «φυτεία» με τα 109 δενδρύλλια, στο Βρανά Βαρθολομιού. Ο ίδιος, είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές για παρόμοιο αδίκημα και το 2007.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από τα δενδρύλλια που θα συγκόμιζε ο άνδρας θα κέρδιζε περί τα 125.000 ευρώ, καθώς ο συγκεκριμένος αριθμός των δενδρυλλίων θα του απέδιδε περί τα 50 κιλά συνολικά. Το κάθε κιλό εκτιμάται ότι θα το πωλούσε γύρω στα 2.500 ευρώ, λόγω της εξαιρετικής ποσότητας της κάνναβης.

Το «ιστορικό» της υπόθεση

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας είχαν εντοπίσει τη φυτεία, σε θαμνώδη περιοχή στο Βρανά Βαρθολομιού και το πρωί της 20ης Ιουλίου 2016, στήθηκε οργανωμένη επιχείρηση και κατάφεραν να συλλάβουν τον 57χρονο και έναν 23χρονο αλλοδαπό συνεργό του, την ώρα που βρίσκονταν εντός της φυτείας.

Οι συλληφθέντες, είχαν διαμορφώσει ειδικά τον χώρο της φυτείας, στη δύσβατη θαμνώδη περιοχή με την πυκνή βλάστηση, σε πέντε διαφορετικά τμήματα (καβάτζες), που επικοινωνούσαν μεταξύ τους.  Οι αστυνομικοί εκρίζωσαν και κατάσχεσαν 109 δενδρύλλια κάνναβης, το ύψος των οποίων ήταν από 80 εκατοστά έως 2,80 μέτρα! Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν και διάφορα γεωργικά εργαλεία, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την καλλιέργεια. Πιο συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία αξίνα, ψαλίδα, σκαλιστήρι, πλαστικά βαρέλα, λάστιχα ποτίσματος και ψεκαστήρας.

Ο 57χρονος είχε συλληφθεί και στο παρελθόν και έχει τρεις ποινές φυλάκισης για υποθέσεις ναρκωτικών.

Όλη η επικαιρότητα