Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τρίπολη: Διεθνή διαγωνισμό για το αεροδρόμιο προανήγγειλε ο Τατούλης

13599_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο τρίμηνο του 2013 αναμένεται να προκηρυχθεί ο διεθνής διαγωνισμός για το αεροδρόμιο της Τρίπολης, σύμφωνα με όσα ανέφερε στη χθεσινή (29/10) συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, συμπληρώνοντας ότι για τη διευκόλυνση του έργου θα υπάρξει ειδική νομοθετική ρύθμιση, ενώ θα εξυπηρετεί ανάγκες του επιβατικού κοινού, των εμπορικών μεταφορών και θα είναι low cost.


Μετά την πρόσφατη σύσκεψη του Περιφερειάρχη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης, με συμμετοχή του γενικού γραμματέα μεταφορών κ. Σταθόπουλου, του ειδικού γραμματέα ΣΔΙΤ κ.Μαντζιούφα και του προέδρου του ΟΣΕ κ. Θεοφανόπουλου, αποφασίστηκε -για πρώτη φορά στην Ελλάδα- η υλοποίηση αεροδρομίου, αυτού της Τρίπολης με τη διαδικασία ΣΔΙΤ (σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα).


Σχετικά με το αεροδρόμιο Καλαμάτας, ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια για την αναβάθμιση του πύργου ελέγχου, με στόχο να αποτελέσει διεθνή αερολιμένα υψηλών προδιαγραφών. Επίσης επιβεβαίωσε ότι εξασφαλίστηκαν τα 15 εκατομμύρια ευρώ για το σύνολο των αναβαθμίσεων του εν λόγω αεροδρομίου.

Όλη η επικαιρότητα