Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τρίπολη: Χώρος αναψυχής δημιουργείται στο άλσος του Παναρκαδικού νοσοκομείου

panarkadiko.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Σμυρνιώτη είχαν τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου το μεσημέρι ο κ. Ρεβελιώτης πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής ο κ. Παναγιώτης Βαλασόπουλος εκπρόσωπος του υπουργού Υγείας, ο Διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου κ. Χρόνης και ο κ. Αργειτάκης Δασάρχης Τρίπολης, με σκοπό να συζητηθούν και να εξεταστούν οι τρόποι ανάδειξης του άλσους πίσω από το Νοσοκομείο Τρίπολης που βρίσκεται στην προέκταση της οδού Ερυθρού Σταυρού και προέκταση της Ταξιαρχών.

Αυτός ο πνεύμονας πρασίνου είναι περίπου 170 στρέμματα ανέφερε ο Δήμαρχος Τρίπολης και ανέφερε επίσης ότι πρέπει να αναδεχθεί προκειμένου να αποτελέσει έναν χώρο αναψυχής όπου τόσο οι επισκέπτες, ο κόσμος που νοσηλεύεται όσο και όλοι οι Δημότες της Τρίπολης να τον επισκέπτονται και να περνούν ώρα σε αυτό. 

Ο κ. Ρεβελιώτης Γεώργιος, πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής μίλησε για την πρώτη επαφή που είχε το Σεπτέμβριο με τον κ. Μιχαλόπουλο από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τρίπολης, όπου τέθηκε το θέμα της αξιοποίησης για πρώτη φορά. Στην  συνέχεια όταν ο κ. Ρεβελιώτης έθεσε το θέμα στη Διοίκηση στην Αμερική τα μέλη ενθουσιάστηκαν και συμφώνησαν να προχωρήσει αυτή η προσπάθεια ανάδειξης.

Ο Παναγιώτης Βαλασόπουλος εκπρόσωπος του υπουργού Υγείας  ανέφερε ότι τον Αύγουστο όπου είχε συζητηθεί το θέμα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργού αλλά και με τη νέα διοίκηση του Παναρκαδικού το κλίμα ήταν θετικό.  Ιδιοκτήτης του άλσους είναι η Παναρκαδική Ομοσπονδία, και έτσι αφού είναι σύμφωνη και αυτή τότε μπορούν να προχωρήσουν στην αξιοποίηση του χώρου. Ο υπουργός Υγείας είναι θετικός με αυτό το βήμα και αναφέρει ότι θα γίνουν τα όποια βήματα πρέπει για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου, όπως η αξιοποίηση πρασίνου αλλά και η περίφραση του χώρου.

Ο Διοικητής Νοσοκομείου κ. Χρόνης τόνισε ότι υπάρχει ταυτότητα απόψεων και όλοι συμφωνούν στο να ξεκινήσουν οι εργασίες με γοργό  βήμα. Θα επιβλέψουμε, θα αξιοποιήσουμε και θα παραδώσουμε στο λαό της Αρκαδίας ένα έργο ζωής που θα μείνει για τις επόμενες γενιές, τόνισε.

Τέλος ο δασάρχης Τρίπολης Θανάσης Αργειτάκης είναι σύμφωνος κι έτοιμος να ξεκινήσουν οι εργασίες ανάδειξης του άλσους. Με την κατάλληλη διαμόρφωση θα παραδοθεί στο κοινωνικό σύνολο ένας χώρος πρασίνου όπου ήταν πάγιο αίτημα της Υπηρεσίας για αρκετό καιρό. Με καλή συνεργασία όλα θα πάνε καλά, αναφέρει και μέχρι το τέλος καλοκαιριού θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ανάδειξης του άλσους στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

Πηγή: arcadiaportal.gr

Όλη η επικαιρότητα