Αρκαδία

Τρίπολη: Τα σπαρακτικά «αντίο» των γονιών του 15χρονου που σκοτώθηκε μετά από σύγκρουση ποδηλάτων

«Λαμπάκο μου, αστέρι ήσουν κι αστέρι είσαι, σημαιοφόρε του Θεού και του Παραδείσου» έγραψε σε ανάρτησή του ο πατέρας
Ακούστε το άρθρο

«Ραγίζουν» καρδιές οι σπαρακτικές αναρτήσεις των γονέων του 15χρονου μαθητή που σκοτώθηκε με το ποδήλατο στην Αρκαδία, όταν συγκρούστηκε με άλλον ποδηλάτη.

Ο Χαράλαμπος ήταν μόλις 15 ετών, μαθητής της Α’ Λυκείου. Ήθελε να γίνει μαθηματικός, όμως η κακιά στιγμή είχε για εκείνον άλλα σχέδια. Σκοτώθηκε σε τροχαίο με το ποδήλατό του.

Πώς να χωρέσει ο νους του πατέρα πως ο λεβέντης του «έφυγε» έτσι απλά σε μια βόλτα με το ποδήλατο.

«Λαμπάκο μου, αστέρι ήσουν… Κι αστέρι είσαι… Σημαιοφόρε του Θεού και του Παραδείσου… Ο μοναδικός τσολιάς στον Άγιο Γιώργη θα είσαι εσύ λεβέντη μου», είναι η ανάρτηση του πατέρα του αδικοχαμένου παιδιού.

Η μητέρα του Χαράλαμπου ψάχνει απαντήσεις. «Πολλά παιδιά πέφτουνε και χτυπάνε τα πόδια, χωρίς κράνος. Αν φορούσαν κράνος όλα τα παιδάκια εδώ στο χωριό δεν θα γίνονταν τα ατυχήματα», δήλωσε η χαροκαμένη μάνα μετά την τραγωδία. Η ανάρτησή της σπαράζει:

«Καλό παράδεισο άγγελε μου θα σε αγαπώ για πάντα μου λείπεις αγόρι μου γλυκό!!!»

«Η μοίρα του παιδιού μου ήταν να χαθεί»

Ο 15χρονος μαθητής είχε βγει την Τρίτη (19/9) με τον ποδήλατο για την καθημερινή του βόλτα στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης-Νεμέας με τον ξάδελφο του και έναν ακόμη φίλο. Τα ποδήλατα ήταν δύο. Μπροστά του ο ξάδελφός του και ο φίλος τους με ένα ποδήλατο και πίσω ακολουθούσε ο Μπάμπης.

Το κακό έγινε σε μια μικρή κατηφόρα. Τα ποδήλατα ανέπτυξαν ταχύτητα και η μπροστινή ρόδα του 15χρονου βρήκε για λίγο την πίσω ρόδα του προπορευόμενου ποδηλάτου. Ο μαθητής έχασε τον έλεγχο και κατέληξε στην άσφαλτο. Μουδιασμένοι ακόμη οι γονείς του μίλησαν στην εκπομπή LIVE NEWS του Mega για το τραγικό παιχνίδι που τους έπαιξε η μοίρα.

«Ήταν στο μπροστινό ποδήλατο δυο παιδάκια και στο πίσω το δικό μου και χτυπήσανε ρόδα με ρόδα. Ο δικός μου ήταν ανεπτυγμένος πολύ, έπεσε και χτύπησε μόνο στο κεφάλι, μπροστά και πίσω», δήλωσε ο πατέρας του 15χρονου.

«Λόγια δεν υπάρχουν, τα λόγια είναι περιττά σε αυτήν την περίπτωση. Με πήρανε τηλέφωνο τα παιδιά που ήτανε μαζί, μου είπανε ότι: «Το παιδί έχει πέσει κάτω, βγάζει αίμα. Δεν μας μιλάει». Εγώ ήμουν ήδη στην Τρίπολη γιατί είχα κάποια άλλη δουλειά και έτσι το έμαθα και περίμενα εκεί μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο. Το δικό μου (παιδί) ήταν να μην σωθεί η μοίρα του», είπε η μητέρα του έφηβου.

Ο άτυχος νεαρός έπεσε από το ποδήλατο χωρίς να φοράει κράνος και χτύπησε στο μπροστινό και πίσω μέρος του κεφαλιού. Ένα από τα παιδιά σε κατάσταση σοκ πήρε το ποδήλατο και βρήκε το πιο κοντινό βενζινάδικο στα 600 μέτρα για να καλέσει βοήθεια.

«Διατηρώ ένα πρατήριο στα 600 μέτρα από το σημείο ήρθε ένα παιδάκι εδώ πέρα με το ποδήλατό του και μου λέει: «Θείε, θείε, έχει χτυπήσει ο Μπάμπης». Τον έβαλα μέσα στο αμάξι μου και αμέσως την ίδια στιγμή πήρα και τον πατέρα τηλέφωνο και κατευθύνθηκα προς το σημείο. Το παιδί όταν βρεθήκαμε εκεί πέρα ήταν αιμόφυρτο στον δρόμο», δήλωσε ο κοινοτάρχης Παναγιώτης Ευσταθίου.

Ο ίδιος άνθρωπος που έτρεξε πρώτος στο σημείο, κάλεσε το ΕΚΑΒ και τον πατέρα του 15χρονου να τον ενημερώσει για το δυστύχημα.

«Ήταν ζημιά ανεπανόρθωτη δηλαδή και το νοσοκομείο εδώ να ήταν μου είπε ο γιατρός, πάλι δεν γλίτωνε το παιδί. Ήταν 1.80, είχε πόδια, είχε χέρια, είχε να χτυπήσει. Χτύπησε επάνω στο κεφάλι», είπε ο πατέρας του νεαρού.

«Ποδήλατο έκανε κάθε μέρα για να σου διευκρινίσω, δεν ήταν η πρώτη μέρα που ανέβηκε στο ποδήλατο, ούτε που πήγε βόλτα. Και βόλτα με τους φίλους του είχε ξαναπάει. Ήταν ακαριαίο. Όλοι σαν παιδιά έχουν πέσει από το ποδήλατο, αλλά αυτό δεν έχει συμβεί», είπε η μητέρα του 15χρονου.

Ο 15χρονος Μπάμπης από την πτώση με το ποδήλατο χτύπησε στο κεφάλι μπρος και πίσω. Δεν τα κατάφερε, υπέκυψε στα τραύματά του.

«Ελαφριά κατηφόρα ήταν, απλά πιθανόν να πηγαίναν με φόρα εκεί πολύ. Και με το χτύπημα, έφυγε από το ποδήλατο χτύπησε πρώτα κατευθείαν στα μούτρα μπροστά και μύτες και στόμα και λοιπά και μετά χτύπησε πίσω», συμπλήρωσε ο πατέρας του.

Άκαρπες οι προσπάθειες των γιατρών

Το παιδί μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο άμεσα στο νοσοκομείο Τρίπολης εγκεφαλικά νεκρό. Οι γιατροί επανέφεραν τρεις φορές την καρδιά του με ΚΑΡΠΑ, όμως οι υπεράνθρωπες προσπάθειές τους δεν απέδωσαν.

«Βρέθηκε εκτεταμένη βλάβη στον εγκέφαλο, αιμάτωμα οίδημα κλπ. Προτού προλάβουμε να κάνουμε οποιαδήποτε ενέργεια προκειμένου να γίνει μετά η κρανιοτομή μήπως και αποσυμπιεστεί ο εγκέφαλος και λειτουργήσει αν και ήταν ήδη αργά, έγινε άλλη ανακοπή. Έγιναν επτά προσπάθειες μετά ανάνηψης, δεν απέδωσαν όμως και ουσιαστικά τελείωσε», δήλωσε ο Παναγιώτης Ζαρμπαλάς, διοικητικός οικονομικός διευθυντής νοσοκομείου Τρίπολης.

Μία στιγμή αρκούσε για να βάλει τέλος στη ζωή του 15χρονου και συνάμα να βυθίσει μία οικογένεια στο πένθος. Τα όνειρα για αυτούς έσβησαν στην άσφαλτο δίπλα από το ποδήλατο του παιδιού τους.

«Το παιδί μου ήταν ένα ευγενικό παιδί, ένας καλός χαρακτήρας, ένας καλός μαθητής, δεν είχε προσβάλει κανέναν και το όνειρό του ήταν να γίνει μαθηματικός», είπε η μητέρα του 15χρονου.

Προανάκριση για τα αίτια της σύγκρουσης των δύο ποδηλάτων διενεργεί το τμήμα Τροχαίας της Τρίπολης, με τους γονείς του 15χρονου παιδιού να είναι απαρηγόρητοι.

Όλη η επικαιρότητα