Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τρεις καταδίκες και μια αθώωση για την συμμορία που είχε βάλει στόχο τις γυναίκες και στην Αμαλιάδα

Ακούστε το άρθρο

Μετά από 6 αναβολές εκδικάστηκε τελικά χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών η υπόθεση  της συμμορίας τεσσάρων ατόμων που πριν από περίπου 10 χρόνια είχαν γίνει ο φόβος των γυναικών στην ευρύτερη περιοχή της Αμαλιάδος  αφού άρπαζαν τις τσάντες τους.

Την συμμορία είχαν συστήσει τρεις ημεδαποί στην οποία συμμετείχε και ένας αλλοδαπός  σήμερα 30 ετών, ο οποίος και αθωώθηκε. Η συμμορία δρούσε με ΙΧ ή και με δίκυκλο. Συνήθως ο οδηγός πλησίαζε από αριστερά το θύμα και ο συνοδηγός με αστραπιαία κίνηση άρπαζε την τσάντα του θύματος, που κάποιες φορές τραυματιζόταν από πτώση στο οδόστρωμα.

Η συμμορία , κάτοικοι Γαστούνης και Λευκοχωρίου, είχε δράσει από τις 21 Οκτωβρίου 2008 έως και την 20η Ιανουαρίου 2009 στην ευρύτερη περιοχή της Αμαλιάδος και είχε διαπράξει τουλάχιστον 9 κλοπές και αρπαγές τσαντών.

Ο εγκέφαλος της συμμορίας  29 ετών καταδικάστηκε σε 7 χρόνια κάθειρξη, ο δεύτερος λόγω ηλικίας (ανήλικος κατά τον χρόνο τέλεσης του αδικήματος) παραπέμπεται για δίκη σε δικαστήριο ανηλίκων, και ο τρίτος λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας και λευκού ποινικού μητρώου,  τιμωρήθηκε με φυλάκιση  ως απλός συνεργός

Και ένας αθώος

Ο συνήγορος Δημήτρης Καραγιάννης, του τέταρτου μέλους που αθωώθηκε στηρίχθηκε στην εξής υπερασπιστική γραμμή: τα θύματα είχαν αναφέρει στις καταθέσεις τους ότι δεν ήταν σίγουροι αν στο αυτοκίνητο επέβαινε και τρίτο άτομο. Είχαν αναγνωρίσει λοιπόν οδηγό και συνοδηγό όχι όμως και εκείνον που καθόταν (αν βρισκόταν) στο πίσω κάθισμα.  Λόγω αμφιβολιών λοιπόν και λόγω λευκού Ποινικού μητρώου ο αλλοδαπός (30 ετών) με συνήγορο υπεράσπισης τον δικηγόρο Αμαλιάδος κ. Δημήτρη Καραγιάννη αθωώθηκε.

Όλη η επικαιρότητα