Categories: Ποδόσφαιρο

Τρεις κορυφαίοι επιχειρηματίες «συμπαίκτες» του Γιαννακόπουλου

Share

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποκάλυψε πριν από λίγες ημέρες την προσπάθεια που κάνει για να μπει δυναμικά στα διοικητικά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και όχι μόνο, αφού δουλεύει πάνω στο σχέδιο του “PAO Foundation“, που προβλέπει τη συσπείρωση όλων των τμημάτων του Παναθηναϊκού κάτω από μια ενιαία στέγη και διοίκηση.

Συνεπώς, ο ισχυρός άνδρας της “πράσινης” ΚΑΕ χρειάζεται συμπαίκτες για να τρέξει το πλάνο που έχει στο μυαλό του. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του sportdog.gr, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει μιλήσει μέχρι στιγμής με τρεις ισχυρούς επιχειρηματίες για να τον στηρίξουν στο μεγάλο αυτό εγχείρημα.

Πρόκειται, βεβαίως, για κορυφαία ονόματα στον επιχειρηματικό κόσμο, οι δυο δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και ο τρίτος στο εξωτερικό, ενώ ο ένας εξ αυτών είναι γνωστός φίλαθλος του Παναθηναϊκού.

Μάλιστα, όπως λέγεται, οι συζητήσεις βρίσκονται σε πολύ καλό στάδιο κι αν όλα πάνε καλά είναι πιθανό να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση του σχεδίου για το “PAO Foundation“. Βέβαια, η διαδικασία για να αλλάξει και τυπικά χέρια η ΠΑΕ αργεί ακόμα, αφού δύσκολα θα έχει ολοκληρωθεί σε λιγότερο από δύο μήνες.

Μέχρι, λοιπόν, όλα να κλείσουν και τυπικά, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν προτίθεται να αποκαλύψει τα ονόματα των συνεργατών του. Εάν το κάνει, άλλωστε, θα είναι σα να… ακυρώνει τη λογική του Foundation, δηλαδή την ανοιχτή πρόσκληση σε όποιον θέλει να βοηθήσει (φυσικά έχοντας ο ίδιος “καθαρίσει” το μεγαλύτερο μέρος του τρέχοντος “ανοίγματος” σε ΠΑΕ και Ερασιτέχνη).

Οι κίνδυνοι να ακυρωθεί το εγχείρημα

Πάντως, είναι λάθος να υποθέσει κανείς ότι η υπόθεση είναι τελειωμένη, την ώρα που γράφονται συχνά ανακριβείς πληροφορίες και ονόματα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Φυσικά, είναι υπαρκτός ο κίνδυνος το όλο εγχείρημα να “καταρρεύσει”. Ναι μεν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος το έχει πάρει απόφαση να δώσει τη λύση στην άσχημη κατάσταση που έχει περιέλθει ο Παναθηναϊκός και θα κάνει ό,τι μπορεί προς αυτή την κατεύθυνση. Ταυτόχρονα, όμως, θέλει τα πράγματα να γίνουν με τους δικούς του όρους ώστε να δώσει υπόσταση στο όραμά του.

Απαραίτητη προϋπόθεση που έχει θέσει το αφεντικό της ΚΑΕ Παναθηναϊκός είναι η υλοποίηση της “Παναθηναϊκής Πολιτείας“, δηλαδή της συστέγασης όλων των τμημάτων του συλλόγου και δεν έχει κρύψει ποτέ ότι θεωρεί ιδανική τοποθεσία τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Εάν, όμως, για κάποιο λόγο δεν γίνει πραγματικότητα αυτό το έργο, τότε αμέσως θα έχει μπει ένα τεράστιο εμπόδιο για την υλοποιήση του σχεδίου κα, φυσικά, σε αυτό το ενδεχόμενο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την αρνητική κατάληξη της προσπάθειας.

Όπως το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί, αν ο το αφεντικό της ΚΑΕ δεν εξασφαλίσει τελικά τα κεφάλαια που αναζητά στην αγορά, ή κόσμος δεν ανταποκριθεί στο κάλεσμά του, κάτι το οποίο τόνισε και χθες στην ανακοίνωσή του, προαναγγέλοντας, μάλιστα, σε αυτή την περίπτωση εξελίξεις στην ομάδα μπάσκετ.

Η απόλυτη συμφωνία και το κότερο

Από την άλλη, πάντως, υπάρχει απόλυτη συμφωνία ανάμεσα στον Γιάννη Αλαφούζο και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο σε όλα όσα αφορούν το σοβαρό αυτό εγχείρημα. Από την κάλυψη του “ανοίγματος” της ΠΑΕ, που θα κάνει ο καθένας, μέχρι τη μετάβαση στη νέα εποχή και πώς αυτή θα γίνει ομαλά και χωρίς προβλήματα.

Μάλιστα, το ραντεβού που έχει διαρρεύσει ότι θα γίνει στις αρχές της εβδομάδας δεν αφορά συζητήσεις για την ολοκλήρωση του deal, μιας και οι δύο άνδρες έχουν δώσει εδώ και καιρό τα χέρια.

Από την πρώτη στιγμή, άλλωστε, το sportdog.gr σάς αποκάλυψε για τις συναντήσεις που έχουν γίνει μέσα στο καλοκαίρι. Μάλιστα, η μία, όπου διαπιστώθηκε και η ταύτιση απόψεων, έγινε σε κότερο, με τους δύο άνδρες να απολαμβάνουν καλό φαγητό στη θάλασσα, συζητώντας για την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού.